• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
2. Abdülhamit Han ölümünün 97. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyup Çelikoğlu, Gençlik Merkezi’nin faaliyet programı kapsamında Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Sultan 2. Abdulhamid Han’ın devlet adamlığını anlattı.

Gençlerin Osmanlı tarihini de yakından bilmeleri gerektiğinin altını çizen Çelikoğlu, “Devlet adamlığının münevver bir timsali olan Sultan 2. Abdülhamit Han, hayatı, idareciliği ve siyaset üstü kişiliği ve yaşadıkları ile günümüze ışık tutmaktadır. Gençlere tarihimizi ve ecdadımızı doğru okuyup anlamamız gerekir.” diye konuştu.

Çelikoğlu, 2. Abdulhamid'in yıkılmak üzere olan bir İmparatorluğu toprak kaybettirmeden 33 yıl ayakta tuttuğunu,  o zamanlarda hasta adam denilen Osmanlı Devleti'nin borçlarının ödenmesi konusunda başarılı çalışmalar yaptığını ifade etti.

2 Abdülhamid Han sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı

Etkinlikte katılımcılara, Oğuzhan Gürhani tarafından Osmanlı Padişahlarının 34’ncüsü olan Sultan 2. Abdülhamit Han’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

2. Abdülhamit Han’ın İslam tarihi açısından önemini, vurgulayan Gürhani, düzenlenen programda katılımcılara Osmanlı padişahlarının 2. Abdülhamit Han’ın Ülkesine kazandırdığı yenilikleri ve asırları zorlayan projelerini, Osmanlı’nın son döneminde Dünya siyasetine nasıl yön verdiğini anlattı.

Gürhani, 2. Abdülhamid’in Cihan Padişahı olduğunu, bilim ve fenne önem verdiği kadar maneviyat âleminde de çok yüce bir şahsiyet olduğunu da vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir