• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Midyat Eğitim Bir Sen'den iddialara cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği yönetimi adına yapılan yazılı basın açıklamasında “Eğitim Sen Midyat Temsilciliği 19.02.2015 tarihli basın açıklamasında, iddia etmiş olduğu; 'İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay ’ın Milli Eğitim Müdür Vekiliyken sendikasının örgütlenme gezilerine katıldığı' belirtilmiştir. Bu iddia tamamen asılsızdır. Bu iddiayı ortaya atanlar, bu iddiayı ispat etmekle yükümlüdür. İspat etmezlerse müfteridirler." Denildi.

Diğer iddiaları ise sendikaya üye olan öğretmenlerin okullara üyelik formlarının resmi bir üst yazı şeklinde gönderildiği ifade edilen açıklamanın devamında, "Bahse söz konusu olan iddianın gerçeği yansıtmadığı, duyuru mahiyetindeki yazının resmi bir nitelik taşımadığı, yazının Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği Başkan Vekili Hüseyin Yücel tarafından kendi okulundan iletişim ağı üzerinden diğer okullara gönderildiği kayıtlarda mevcuttur. Bunun ispatı konusunda kapımız herkese açıktır.” İfadelerine yer verildi.

“İddialar mesnetsiz”

Açıklamada” İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, göreve başladığı 02.02.2015 tarihinden bugüne kadar, Eğitim Bir Sen’in örgütlenme çalışmasına ne zaman, nerede katıldığını, bu amaçla hangi okulları ziyaret ettiğini, hangi öğretmenleri toplayıp etkilemeye çalıştığını ispata davet ediyoruz. 'Çamur at, tutmazsa izi kalır' mantığıyla hareket etmek bir eğitimciye, eğitim sendikasına yakışmamaktadır. Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği olarak şu ana kadar eğitim adına yaptığımız eylemlerle, etkinliklerle alnımız ak, başımız diktir. Bu vesile ile söz konusu iddia sahiplerini; mesnetsiz, kişi ve kurumları hedef alarak yıpratmaya çalışan eylemlerden vazgeçip, eğitim sendikasının asli görevi olan eğitimle ilgili faaliyetler yapmaya davet ediyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Daha önce Eğitim Sen Midyat Temsilciliği adına yapılan basın açıklamasında Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay’ın, Mili Eğitim İlçe Müdürlüğünü vekâleten yürütmesi aynı zaman Eğitim Bir Sen Başkanı olarak devam etmesi nedeniyle görevinde etik davranmadığı iddiasında bulunularak istifa etmesi gerektiği belirtilmişti. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir