• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Adana'da 4 fuar birden açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da, 192 firma temsilciliğinin katıldığı Adana İnşaat 2015-9. İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri, Altyapı, Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı, Adana Yapıda Yenilikler, Dekorasyon, Tadilat, Yenileme ve Teknolojileri Fuarı, Adana IHS 2015-Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi, Tesisat ve Yalıtım Fuarı ile Adana Kent 2015-Adana 7. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı eş zamanlı olarak açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, fuarın kentsel dönüşüm noktasında yapı müteahhitlerine yeni ufuklar açmasını, belediyecilere de kentleri güzelleştirmek için yeni fırsatlar oluşturmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Türkiye’de ekonominin, ticaretin ve hareketin lokomotifinin inşaat sektörü olduğunu vurguladı.

Son birkaç aydır bölgede olaylar nedeniyle sektörde biraz duraksamanın yaşandığını ifade eden Kocamaz, “Genel manada baktığımızda inşaat sektörü ülkede ekonominin şah damarıdır. Sektördeki gelişmelerin sadece ticaret manasıyla değil, kentlerin gelişimine, yapıların daha kaliteli hale gelmesine ve en son çıkan deprem yönetmeliklerine uygun binaların inşa edilmesi sebebiyle de çok önemlidir. Firmalar arasındaki rekabeti ve kaliteyi geliştirmek bakımından da kıymetlidir.” diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de, en önemli ticari sektörlerin başında inşaat sektörü geldiğine değinerek, "Şehirlerin gelişmesinde en önemli konumda ve görevde bulunan belediyelerimiz, sektörün değişimini ve gelişmesini izleyerek, geleceğe yönelik planlar, programlar yapma şansı elde ediyor. Her açıdan faydalı olacak böyle bir fuarın toplumumuza, gelişmemize ve kalkınmamıza katkılar sağlamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılan fuarda Vali Mustafa Büyük stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Fuar, 22 Şubat Pazar gününe kadar açık olacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir