• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Şehit olmak için şehit gibi yaşamak lazım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP`lilerce  6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda hedef haline getirilen ve tüm üye ver gönüllüleri ile adeta toplu bir katliamdan geçirilmek istenen ve olaylar sırasında kapısının önünde dernek gönüllüsü Turan Yavaş`ı şehit veren Diyarbakır Köy, Mezra ve Beldelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde (KÖY-DER)`de düzenlenen ‘Şehadet Gecesi` etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.

Şubat ayı ve 6-8 Ekim olaylarında şehadet şerbetini içen şehitlerin hayatından kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlik, dernek müdavimlerinden Recep Özkişi Hocanın şehadet üzerine verdiği seminer ile devam etti.

“Şehit Allah katında bilirkişidir”

Her dalın ve mesleğin bir okulu ve öğrenilmesi gereken bazı durumlarının var olduğunu dile getiren Özkişi, Şehadet denilince akla ilk gelen ve bu yüce mevkiinin okulu olarak anlaşılması gereken olayın Kerbela olayı olduğunu söyledi.

Özkişi, “Bunların öğretmeni Seyidi-Şüheda Hz. Hüseyin (a.s) dır. Çünkü ondan alacağımız meseleleri günümüzle güncellersek, bu gün şehit edilen Mazlum ve Mustazafların neden şehit edildiğini de net anlarız. Mesele cephede savaşmakta değildir. Asıl mesele düşmanın nerede olduğunu bilmektir. Mesele düşmanı tanımaktır. Düşmanı tanımayan ve bilmeyen şüphesiz ona karşı galip gelemez. Şehit tanık ve hazır olan, güvenilir olan bilirkişidir. Bütün işlerde bilirkişinin raporuna bakılır. Şehit de kıyamet gününde bilirkişidir” dedi.

“Şehit olmak için şehit gibi yaşamak lazım”

Şehitlerin Peygamberlerden sonra Allah`ın dinini yeryüzünde ikame ettirmek için bütün varını yoğunu harcamış ve en değerli varlıklarını feda eden kişiler olduğunu kaydeden Özkişi, “Şüphesiz şehadete giden bir süreç vardır. Şehadete giden bu süreci iyi bilmemiz lazım. Şehadet için istenilenleri yerine getirmemiz lazım ki o makama erişelim. O yüce makama Peygamber Efendimiz dahi onlara gıpta etmiştir. Allah yolunda şehit olmak istemiştir. Bu makamın yüceliği buradan belli oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Şehadet Allah ile yapılan bir ticarettir”

Cihat kapısını açan her müminin şehit olamayacağını belirten Özkişi, “Mutlaka o kapı açılır ama herkese nasip olur mu bu bilinmez. Şehadet bir ticarettir. Bu ticaret âlemlerin Rabbi olan Allah ile yapılır. Cenabı Hak Müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın aldığını söylüyor. Burada satacağımız şey, canımız, malımız ve değer verdiğimiz her şeydir. Karşılığında alacağımız o ödül de Şehadet, Cennet ve Allah`ın Lütfü ile affıdır.” diye konuştu

“Cihat meydanını terk eden azaba müstahak olur”

Kerbela olayına bakıldığında Hz. Hüseyin`in şehadete talip olan tutumunun açıkça görülebildiğini kaydeden Özkişi, Kerbela gecesinin son gününde, İmam Hüseyin`e tabii olan herkesin bir çadırda toplandığını belirterek İmam Hüseyin ile yarenleri arasında yaşanan olaya değindi.

Özkişi, “ İmam onlarla çadırda konuşmaz. Onlarla su deposunun olduğu yerde konuşur ve onlara şehadeti hatırlatır. İmam, şehadeti Kerbela çölüne geldiğinde seçmişti. Ama kendisine katılanları serbest bıraktı. İmam yanındakilere, isteyenin gidebileceğini söylemişti. Ama onlar İmamın bu iznine rağmen gitseydiler Allah`ın azabından kurtulamazlardı. Çünkü, cihat meydanını terk etmek bir azap gerektirir. Onar İmam`a asla gitmeyeceklerini ve defalarca şehit olurlarsa bile bu davayı terk etmeyeceklerini belirtiyorlar” şeklinde konuştu.

“Şehit Allah`ın otoritesi için savaşır”

Şehidin içindeki korkuları tamamıyla yenen ve bu korkuları bir kenara atan kişi olduğunu söyleyen Özkişi, sözlerini şöyle bitirdi:

“Şehit kalbindeki dünya, mal, evlat ve kadın sevgisini yok eden bir şahıstır. Tıpkı putları yok ettiği gibi Allah`ın yolu için her şeyi bırakması lazım. Şehit Allah`ın otoritesi için savaşır. Şehit ümmeti vefalı görmek ister. Allah onlara vefalı davranacağını bildiriyor. Kuranda Hak yolunda ölenlerin Allah`ın yanında oldukları söyleniliyor. Şehitler, Allah`ın yanında rızıklanır. Bu dünyada göçen her ruh ölmüyor. Sadece beden değiştiriyor. Herkes beden değişir ama sadece şehit yaşar” sözlerini kullandı. (Ali Fidancı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir