• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
AFAD Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar ve savaşlar nedeniyle Mardin’de bulunan sığınmacılara yönelik yapılan insani yardım faaliyetlerinin koordinasyonu amacıyla Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında Valilik Nişli Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen ile insani yardım faaliyetlerini yürüten kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda Suriyelilerle ilgili kamusal hizmetlere ilişkin sorunlar değerlendirilerek alınması gereken önlemler konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

Vali Taşkesen, Mardin’e gelen sığınmacıların sağlık ve diğer insani ihtiyaçlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve değerli Mardinlilerin organizesinde devam edeceğini söyledi.

AFAD İl Müdürü Davut Esen, Suriyelilere Yardım Platformu temsilcisi ve Mardin Eczacılar Odası temsilcisinin birer sunum yaptığı Koordinasyon toplantılarının aylık periyotlarla düzenleneceği ve alınan kararların takibinin yapılacağı belirtildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir