• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
İşsizliğin çözümü için özel sektöre ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'taki işletmeleri inceleyen Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Türkiye ve dünyadaki işsizlik problemine dikkat çekti.

İşletme ziyaretlerine Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, bazı kurum ve kuruluş amirleri ile işletme sahipleri katıldı. İşletmelerin sağladığı istihdamdan duyduğu memnuniyetini dile getiren Büyükersoy, işsizliğin büyük bir problem olduğunu söyledi.

Eski Tekel depoları olarak bilinen yerde üretim yapan işletmelerde incelemelerde bulunan Vali Büyükersoy, işletme sahiplerinden çalışmalara dair bilgi aldı. Büyükersoy Daha sonra Muş Plastik Sanayi adlı işyerini gezdi. 30 kişiyi istihdam eden işyerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan meslek edinme kursunda başarılı olan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

Burada konuşan Büyükersoy, “Çağımız bir işte iyi olma, en iyi olma çağıdır.  İşsizlik problemimizin olduğu doğrudur. Fakat işsizlik problemi dünyanın her yerinde var. Biz bu işsizliği tamamen yok edemesek de en aza indirmek istiyoruz. Takdir edilir ki, devletin vatandaşlarını kamuda istihdam etmesi ancak sınırlı sayıda olabilmektedir. Bu nedenle özel sektöre, yatırımcılara, girişimcilere ihtiyaç duyulmaktadır. Tabi yatırımcıların, işverenlerin de kendini iyi yetiştirmiş, meslek sahibi çalışanlara, emeğe ihtiyacı vardır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir