• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Gazi Yaşargil yönetimi halkı isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde kalan hastalarının birçoğunun sağlıklı olmayan şartlarda tedavi edildiğini ve bu konuda kendilerinin de mağdur edildiğini belirten hasta yakınları, yaşanan duruma isyan ederek yetkililerden duruma el atmalarını istediler.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan hasta yakınları, mevcut durumdan şikâyetçi olduklarını ve defalarca söylemelerine rağmen hiçbir şekilde dikkate alınamadıklarını belirterek sorunlarını dile getirdiler.

75 gündür yoğun bakımda olan annesi Sabiha Orakçı`nın bulunduğu ortamın tedavi için uygun bir ortam olmadığını belirten yakınları, hastalara çok kötü şartlarda bakım yapıldığını iddia ederek özellikle ortamın çok soğuk olduğunu, hijyenik açıdan da ortamın uygun bir ortam olmadığını ifade etiller.

“Hastane ortamı sağlıklı değil”

Annesinin 75 gündür Eğitim Araştırma Hastanesinde yoğun bakımında olduğunu belirten Eczacı Barış Orakçı, “Hastahane klimalarında arıza var. Sağlık bakanlığı ile hastahane yetkililerine durumu haber vermemize rağmen ilgilenen kimse yok. Dün gece aynı sorun nedeni ile ufak bir tartışma yaşandı. Hastahane yetkililerine bilgileri sunduk. Ama halen klimalar çalışmamakta. Yoğun bakımındakiler hepsi yatalak durumdadır. Şuanda üstünü örtecek halde değiller. O soğuk havada hasta bakımı yapılıyor. Çöp poşeti açacakları yerde çöp kovaları ile yoğun bakıma giriyorlar. Hijyenik bir ortam değil. Hastamız enfeksiyondan daha yeni kurtuldu. Mikrobik bir ortamda yüzde yüz enfeksiyon artmaktadır. Bakanlıktan tek ricamız, gerekenler ne ise yapılsın. Şu hastanenin rezilliğini görülsün. Bu olayın üstünde durulsun.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililere gösterilen hassasiyet herkese gösterilsin”

Hastalarını örtmek için evden battaniye getirmek zorunda kaldıklarını belirten Orakçı, kocaman bir ortam olan Yoğun Bakımın sadece bir tane Ufo türü ısıtıcıyla ısıtılmaya çalışıldığını, ancak bununda yeterli olmadığını söyledi.

Orakçı,  “Battaniyeyi kabul etmediler. Biz üstünü örteriz dediler. Durumu personellere söyledim meseleyi hallettiklerini söylediler. Ama yaptıkları bir şey yok. Biz bu halde iken içerde bile dayanamıyoruz. Yetkililer gelip görsün, birkaç dakika beklesinler. O hasta nasıl orda dayansın. 20 gün şahit olduğum ortam tam bir rezalet idi. Hasta olan birinin kafasına soğuktan korumak için altına serdikleri bezi ile ısıtmaya çalışıyorlardı. Sözde sağlıklı bir ortam burası. Bir yetkili hastalandığında, başı ağrıdığında başında 50 tane doktor etrafında toplanıyor. Birçok hastane personeli ilgileniyor. Burada olanlar da hastadır. İnsanlık namına bu hastalarla da ilgilenmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

“Hastane yönetimi bizi avutuyor”

Hastanenin genel durumunun, Yoğun bakım ünitesinin durumunda çok daha kötü bir halde olduğunu belirten hasta yakını Yakup Uğraş ise, burada yaşanan bu rezalete birilerinin dur demesi gerektiğini, tüm hasta yakınlarının da kendileri gibi tepki vermeleri gerektiğini söyledi.

Oğraş, “Biz bir tek ablam için o mücadeleyi vermiyoruz. Orada yatan hastalar içinde mücadele ediyoruz. Yoğun bakımda 5 tane konuşamayan yatalak hasta var. Biz bunları yetkililere bildirdiğimizde gerekeni yapacaklarını söylüyorlar ama bir şey yaptıkları yok.  Bizi avuttuklarını düşünüyoruz. Ciddi bir adım atıldığını görmedik. Onun için de bu tepkimizi ortaya koyduk. Biz hem basına hem de gereken yerlere başvurularımızı yapacağız. Olayın takipçisi olacağız. Biz burada şov yapmak için gelmedik. İnsani bir durumu dile getirmeye çalışıyoruz. Orada savunmasız hastaların sahibi de biz olacağız.” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir