• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Türkiye'nin en uzun 'Zipline Hattı' yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen ‘Pedallar Macerayla Buluşuyor’ etkinliği çerçevesinde, Türkiye’nin tek parçalı en uzun Zipline Hattı ile rekor denemesi yapıldı. 300 metre uzunluğunda kurulan çelik halat, Dicle Nehri’nin bir yanından diğer tarafına kadar uzandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı A.Kadir Ekmen, Pedallar Macerayla Buluşuyor Projesi kapsamında bu güne kadar 2 bin çocuk ve gencin dev salıncak, zipline, tırmanma duvarı ve akrobasi bisikleti etkinliklerinden istifade ettirdiklerini söyledi.

İlk defa Hasankeyf’te, 300 metre uzunluğunda tek parçalı zipline rekorunu kırdıklarını belirten Ekmen, “Projemizin finalini Hasankeyf’te Türkiye’nin en uzun zipline kurarak gerçekleştirdik. Kurduğumuz zipline 300 metre uzunluğundadır ve Türkiye’nin en uzun ziplinesidir. Burada bir rekor kırdık ve bunun gururunu yaşıyoruz. Amacımız, gençlerde bir sosyalleşme, kaynaşma ortamı sağlamaktır.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir