• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
`Peygamberlerden sonra en yüce makam şehitlerindir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar ilçesinde faaliyet yürüten Selam Derneği`nin gönüllüleri 6-8 Ekim olaylarında ve Şubat ayında şehit edilenlerin anıldığı bir program düzenledi.

Şehit ailelerinin de katıldığı programda, 6-8 Ekim olaylarında  PKK/HDP yandaşları tarafından şehit edilenlerin yanı sıra Şubat Ayı'nda dünyanın dört bir yanında şehit edilen onlarca kişi ve soykırımdan toplu bir şekilde geçirilen on binlerce kişi anıldı.

Program okunan Kur'an-ı Kerim i ile başladı. Ara ara şehitler için okunan ilahilerden sonra Şubat Ayında şehit düşenlerin hayatının kısaca anlatıldığı Sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Yasin hayâ timsali biriydi”

6-8 Ekim olaylarında sokak çeteleri tarafından şehit edilen Yasin Börü`nün hayâ timsali bir genç olduğunu dile getiren Mustafa Börü Hoca, “Yasin hayâsından dolayı evde atlet ile bile dolaşmazdı. Annesine sürekli derdi ki. 'Anne ben namazda rabbime karşı bile hayâ ediyorum.' Yasin okul harçlıklarını biriktirip infak ediyordu. Gece namazlarına kalkardı. Anne babasına itaatkâr bir gençti. O sevdiği şeylerden infak ediyordu. Kendi nefsini ayaklar altına alıp ruhunu Rabbine teslim etti.” Şeklinde konuştu.

“Hayır zahmettir,zindandır,işkencedir,muhacerattır,şehadettir”

Şehit Turan`ında şehit edilmeden önce kendisine rüya da şehit edildiğini anlattığını söyleyen Börü , “Şehit Turan bana rüyasını anlatmak istedi. Ben anlatmasından yana değildim. Fakat o anlattı ve rüyada şehit edildiğini söyledi. Çok zaman geçmeden arkadaşları ile beraber şehit oldu. O anne babasına düşkün biri idi. Biliyoruz ki bu başımıza gelenler bizim için hayırdır. Evet hayır;  zahmettir,  çiledir, zindandır, işkencedir. Muhacerettir, şahadettir,  gaziliktir. Biliyoruz ki bizden öncekilerin başına gelenler bizim başımıza gelmeden cennete giremeyeceğiz. Peygamberlerden sonra en yüce makam şehitlerindir. Rabbim Yasin ve arkadaşlarının ve Şubat şehitlerinin şahadetini kabul buyursun.” İfadelerine yer verdi.

“Sabrı istemeyi unutmamak gerekir”

Sabrın çok ulvi aynı zamanda acı olduğunu dile getiren Börü son olarak, “Lezzetleri öldüren ölümü çokça hatırlamamız gerekiyor. Allah` tan hayırlı bir şeyi istedikten sonra unutmamız gereken bir şey var. O da sabırdır. Çünkü hayırlı olan bir şey bizim nefsimize zor gelebilir. Onun için sabrı da istemek gerekir.” İfadelerini kaydetti.

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir