• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
'İnşaat sektöründe planlı hareket etmek büyük önem taşıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyesi ve inşaat mühendisi Osman Nuri Çelikyay, İMSİAD Üniversite-Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından organize edilen seminerde, tecrübelerini inşaat mühendisi adayı öğrenciler ile paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İMSİAD üyesi Osman Nuri Çelikyay, “Bugün inşaat sektörünün gelmiş olduğu nokta, geçmiş dönemlere nazaran bir hayli iyi durumda. Gerek teknoloji, gerekse bilgi açısından büyük yollar kat edildi” dedi.

“İnşaat sektöründe planlı hareket etmek büyük önem taşıyor”

İnşaat sektöründe istihdam edilen çalışanların eğitimleri ile ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaşan Çelikyay, “Şuanda görüyorum ki şirketlerdeki tüm çalışanların eğitimlerine büyük önem veriliyor. Bu durumu takdirle karşılıyorum. Bilgisayar ortamında ve şantiyelerde planlama eksiklikleri var. Planlı programlı hareket etmenin hayatın her alanında olduğu gibi inşaat sektöründe de büyük önem taşıyor. Planlamaya yeterince önem vermeyen bir müteahhitlik anlayışıyla kalıcı olunamaz.” İfadelerini kullandı.

Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan iş güvenliği konusunda da bir takım bilgiler aktaran Çelikyay, iş güvenliğinin inşaat sektörünün en hassas konularından biri olduğuna işaret ederek, “İnşaat sektörü, yüksek risk taşıyan meslek gruplarından biridir. Özellikle şantiyede görev alacak arkadaşlar iş güvenliği konusunu iyi bilmeli ve bizzat takipçisi olmalı. Biz yeri geldi, işçilerimizin sobalarını söndürüp söndürmediklerini kontrol etmek için gece vakti şantiyelerimizi ziyaret ettik. Siz de inşaat mühendisliğini masa başı bir iş olarak görmeyin.” şeklinde konuştu.

“Müteahhitlikte işletme ve ekonomi bilgisi çok önemlidir”

İnşaat sektöründe müteahhitlere düşen görevlere de değinen Çelikyay, “Müteahhitlik sadece teknik bir iş değildir. İşletme ve ekonomi bilgisinin yanında, kaza oranı yüksek olabildiği için, çalışan psikolojisinin de özellikle gözetilmesi gereken bir iş olarak görülmesi gerekir. Literatür iyi takip edilmelidir. Şantiyede mümkün olduğu kadar hem zamanı hem de malzemeyi en tasarruflu şekilde kullanmak gerekir.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir