• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Muş Belediyesi'nden personel alımıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye tarafından yapılan hizmet alımlarının kamuoyunda yanlış algılandığını söyleyen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye personel sayısının zaten norm kadronun üzerinde olduğunu, bu anlamda belediyenin ekstra personel almadığını söyledi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasıyla konuya açıklık getiren Asya, “Biz şuana kadar personel alımı yapmadık. Çünkü yapmış olduğumuz hizmet alımı ihalelerinde mevcut personellerimizle işlerimizi devam ettiriyoruz. Belediye başkanı seçilmeden önce de kimseyi işten çıkarma veya işe alma gibi sözler sarf etmemiştik. Bizim tek gayemiz çalışanların halkımıza hizmet etmesidir. Bu hizmeti yaparken de prensiplerimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kaliteli, düzgün ve zamanında iş yapan bütün personellerimiz bizim için değerlidir. Kimseyi işten çıkarıp ta başkalarını işe alma gibi bir düşüncemiz yoktur. Yaptığımız hizmet alımlarında da bu prensiplerimizi ön planda tutuyoruz. Zaman zaman vatandaşlarımız hizmet alımı ihalesi olduğunu duyarak bizlere gelip iş talep etmektedirler. Bu vatandaşlarımıza olumlu karşılık veremediğimiz için bizleri üzmektedir. Bu konuyu üzüntü ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Asya, kadrolu işçi sayısının da norm kadronun üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Belediyeler kanununa göre Muş’ta kadrolu işçi sayısı 164 olması gerekirken, şuanda belediyemizde çalışan kadrolu işçi sayısı 216’dır. Yani norm kadronun fazlası bir personel ile çalışmakta olduğumuz için ne hizmet alımı ne de sözleşmeli personel alımı yapmamız mümkün değildir.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir