• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) ve Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği’nin (PENKON) Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlediği ‘4’üncü Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)’, törenle açıldı. Fuara, Gaziantep’in yanı sıra çevre illerden 160 firma katılarak stant açtı. Fuar’ın 22 Şubat tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, tekstil sektörünün gerek üretim ve yarattığı katma değer gerekse ihracat açısından Türkiye’deki en önemli sektörlerden birisi olduğuna dikkat çekti.

PENKON Başkanı Mehmet Haskaya ise yaptığı konuşmada, penye sektörünün Gaziantep’in yıldız sektörlerinden birisi olmaya doğru gittiğini belirterek, bugün açılışını yapacakları dördüncü fuarla şevk ve çalışma azimlerinin arttığına vurgu yaptı.

Haskaya, Gaziantep’te fason üretim yapmadıklarını, her geçen gün patent başvurularının arttığını belirterek, “Kimseden para, veya başka bir şey istemiyoruz. Bizim KOSGEB desteklerimiz bile yok. Sadece fuarda destek alıyoruz. Biz kendi başımıza büyüyen bir sektörüz. Bizim önümüzü açsınlar, yardımcı olsunlar. Mesela bina yaptırıyorlar, ruhsat alırken zorluklar çıkıyor. Biz, Gaziantep için Ünaldı bölgesini İstanbul’daki tekstil merkezi Merter haline getirmek istiyoruz. Kendi ürünümüzü burada pazarlamayı düşünüyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelesi kesilerek, standtlar ziyaret edildi. (İLKHA)