• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
İstanbul`da hafta sonu sıcaklık normale dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün kentteki kar yağışı Anadolu Yakası'nda öğle saatlerine kadar etkili olurken, en yüksek sıcaklık 3 derece olarak ölçüldü.

Yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla yer yer karla karışık yağmurun etkili olması beklenirken, sıcaklık 1-5 derece arasında seyredecek. Hafta sonu mevsim normallerine çıkacak sıcaklıkların en düşük 3-4, en yüksek 8-9 derece olması bekleniyor.

"Gök gürültüsü sıcaklık farkından oluşuyor"

Öğle saatlerinden sonra etkisi kaybeden kar yağışının ardından, semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle:

"Çatalca , Bahçeşehir, Esenyurt, Halkalı, Arnavutköy, Aydos 60, Hadımköy, Başakşehir, İkitelli, Beylikdüzü 50, Bakırköy, Kayışdağı, Ümraniye 40, Yakacık 38, Florya 36, Kağıthane, Esenler, Ataşehir, Beykoz, Şile 30, Kartal, Sancaktepe, Kavacık, Maltepe 27, Maslak, Çekmeköy 25, Şişli, Üsküdar 20, Pendik 18, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Silivri, Kadıköy, Tuzla 15, Sarıyer 14 santimetre."

Meteoroloji İstasyonları'ndan alınan verilere göre, İstanbul'da 22 Şubat 1985'te Şile'de 55, Sarıyer'de 41, 14 Şubat 2004'te Kartal'da 41, 14 Şubat 2014'te ise Florya'da 34 santimetre kar kalınlığı ölçüldü.

İstanbul'da uzun yıllarda, Meteoroloji İstasyonları'nda şimdiye kadar ölçülen en yüksek kar kalınlığı ise 8 Mart 1987'de 63 santimetre ile Sarıyer'de tespit edildi.

Meteoroloji İstasyonları'nda bu sabah ölçülen kar kalınlıkları Atatürk Havalimanı'nda 40, Florya'da 36, Kartal'da 27, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Sarıyer'de ise 14 santimetre olarak belirlendi.

Bu arada, kar yağışı sırasında, kar sağanaklarıyla birlikte duyulan gök gürültüsünün olağan bir meteorolojik hadise olduğu belirtilirken, bu durumun atmosferdeki yer ve yukarı seviyeler arasındaki aşırı sıcaklık farklarıyla yüksek nem miktarından kaynaklandığı bildirildi.

İBB'ye bağlı ekipler çalışmalarına aralıklarla devam ediyor

İstanbul'da 2 gündür aralıklarla ve yer yer tipi şeklinde süren ve bugün hafifleyen kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, ekiplerin müdahaleleriyle giderilmeye çalışıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekipler, ana yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıklarla devam ediyor.

D-100 karayolunun Avrupa-Anadolu ile Anadolu-Avrupa geçişlerinde normalin dışında bir yoğunluk gözlenmezken, köprü ve viyadüklerde de kar küreme çalışmaları devam etti.

Bazı vatandaşların küreklerle dükkanlarının önündeki karları temizlediği, bazı sürücülerin da zaman zaman zor anlar yaşadığı görüldü.

Metrobüs duraklarında sakinlik

Dün ve önceki gün yoğunluk yaşanan metrobüs duraklarındaki sakinlik dikkati çekti. Seferlerde herhangi bir sorun yaşanmazken, metrobüsleri kullananların sayısında azalma olduğu ve metrobüslerin büyük oranda boş olduğu görüldü.

Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar da karın ve tatilin tadını çıkardı. Bazı çocuklar kar topu oynarken, bazıları da ebeveynleriyle yol kenarında ve parklarda kardan adam yaptı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir