• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Mahalle bakalı, mahalleliyi dolandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`un 82 Evler Mahallesinde uzun yıllardan bu yana bakkalcılık yapan A.Ç. isimli bakkalın, mahalleliyi yaklaşık 2 milyon TL dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

82 Evler Mahallesinde 3124 sokak` ta Ali Bakkal isimi ile uzun yıllar mahallede bakkal  işleten evli ve 1 çocuk babası  A.Ç.(35),  mahalle sakinlerin iddiasına göre,  mahallenin güvenini kazanarak, borç para alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Yine iddialara göre A.Ç. , kurduğu bu bağ sayesinde müşterilerine kendi adlarına bankalardan çok sayıda ve yüklü miktarlarda krediler çektirip, kredi kartlarını kendi işlerinde kullanıp, bazen de nakit olarak para aldı. Bu süre boyunca, müşterilerine karşı bir şey hissettirmeyen A.Ç.`nin, dükkanına 3 gün önce, sabah saatlerinde giderek alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ,AÇ.`nin  hasta olabileceğini bu nedenle bakkalı açmadığını zannederek, ihtiyaçlarını başka bakkallardan giderdiler.

 Ancak aradan 2 gün geçmesine rağmen bakkalın açılmamasından şüphelenen ve A.Ç.`ye  kredi çekerek para veren  kişiler, A.Ç.`nin  oturduğu eve gittiklerinde evin boşaltılmış olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladılar.

Dolandırıldıklarını ifade eden,  mahalle sakinlerinden 2 çocuk annesi Nihal Yıldız (55), iki oğlunun da Bakkal A.Ç. tarafından dolandırıldığını gözyaşlarına boğularak anlattı.

Nihal Yıldız konuşmasında; “Bakkal A.Ç. , 82 Evler mahallesinin trilyonlarını dolandırdı kaçtı. Allah bin türlü belasını versin bunun. Benim çocuğumun birisinin 50 milyarını, diğer çocuğumun 10 milyarını, dolandırdı. Evimi başıma yıktın Ali. 2 çocuğumun da ayrı ayrı parasını, kredi kartlarını boşalttı gitti. Kredi kartlarını verin ben size geri öderim işim düzelene kadar dedi, şimdi de içini boşalttı gitti. Yapmayacaktın Ali bize bunu. Bütün mağdurlara kredi çektirmiş. Herkese çektirmiş. Belediyede tanıdıkları kişilere bile çektirmiş dedi.

Dolandırıldıklarını gözyaşları içinde anlatan, Nihal Yıldız, bakkalın bulunduğu sokakta toplanan diğer mağdurlara seslenerek, “Gelip konuşsanıza niye saklanıyorsunuz? Çocuklarınızdan aldığı parayı söylesenize. Öyle susmakla olmaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

A.Ç. ‘nin başka yerlere de olan borcu nedeniyle işlettiği bakkal dükkanına haciz işlemi uygulandı. El konulan mallar, kamyonetlere yüklenerek haciz işlemi gerçekleştirildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir