• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ürdün İhvanı`nda `ihraç` krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün`de Müslüman Kardeşler Şura Meclisi, eski başkanının da içinde olduğu önemli yöneticilerden bir grubu ihanetle suçlayarak cemaatten ihraç etti.

İhvan tarafından yayınlanan açıklamada; Cemaatin eski başkanı Abdülmecid Zunebat`ın ihraç edildiği ve bundan böyle Müslüman Kardeşler`i temsil etmediği belirtildi.

Söz konusu açıklamanın ardından, dün gece “cemaatin akil adımları” olarak isimlendirilen eski milletvekillerinden Abdullatif Arabiyyat, eski bakanlardan İshak Ferhan ve İslami İş Cephesi Partisi Genel Sekreteri Hamza Masur gibi isimler acilen toplandı.

Cemaatin 12 yıl yöneticiliğini yapan Zuneybat`ın ihraç edilmesinin gerekçesinin ise, Ürdün`de Müslüman Kardeşler`in resmiyetini sağlamak ve faaliyetleri yasal hale getirmek amacıyla hükümet ile temasa geçmesi olarak açıklandı.

Bazı üyeler, eski başkanın ihraç edilmesinin sebebinin hükümet ile bu konuda temasa geçmesinden çok, cemaati hiç bir şekilde bu temas ile ilgili bilgilendirmemesi ve ilgili organlar ile istişare etmemesi olduğunu söyledi. Zuneybat`ın kısa bir süre önce hükümetten çok önemli bir yetkili ile görüştüğünün öğrenildiği duyuruldu.

El Cezire`ye konuşan Ürdün Müslüman Kardeşler resmi sözcüsü Suud ebu Mahfuz, yönetim dışından bir ismin böyle bir girişimde bulunmasının fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Cemaatin eski yöneticilerinden Nebil el Kufi ise, kendisinin de içinde bulunduğu bazı şahısların ihraç kararının kabul edilemez olduğu ve kararın meşruiyeti olmadığını söyledi.

Gözlemciler, Ürdün Müslüman Kardeşler`inin içinde yaşanan söz konusu krizin, Cemaatin bölünmesine kadar varabileceğini bu nedenle akil adamların, çıkan fitneyi ortadan kaldırmak için acilen toplandığını ifade ediyor.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir