• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Hareketsizlik ölüme neden olan risk faktörleri arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu gün (18 Şubat 2015) saat16.00’ da, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Seyrantepe Sentetik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine Şube Müdürleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden yetkililer ile sağlık çalışanları katıldı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen yürüyüş etkinliği sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, fiziksel hareketsizliğin dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığına vurgu yaptı.

Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakla birlikte obezitenin ana nedenlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Dr. Aslan, bu yüzden fiziksel aktivitenin arttırılmasının sadece bireysel değil toplum sağlığının korunması açısından önem arz ettiğini belirtti.

Aslan, “Çağımızın hastalığı obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmakta önemlidir. Her yaştan insanların rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyeti ise yürüyüştür. Yürüyüş, koroner kalp hastalığı ve felç riskini de azaltmaktadır; kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır.” ifadelerini kullanarak yürüyüşün beden sağlığı için önemine işaret etti.  

Günlük ortalama 30 dakikalık orta hızda yapılan egzersizin pek çok kronik hastalıkların oluşum riskini azalttığını da söyleyen Dr. Aslan, düzenli olarak yapılacak olan egzersizin ideal kiloya ulaşmada ya da kiloyu korumada, metabolik hızı arttırmakta, stres ve depresyondan uzaklaştırma gibi pek çok faydalarının da olduğunu belirtti.

Aslan, “Toplum da özel donanım ve ders gerektirmeyen, güvenli, basit ve ücretsiz bir egzersiz olan yürüyüşün önemini vurgulamak, sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile yürüyüş etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir.”  şeklinde konuştu.  – İLHKA

Bu haberler de ilginizi çekebilir