• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Abacılar köyü hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Abacılar Köyü sakinleri, Yerel yönetim ve Devlet’in kendilerine karşı ideolojik davrandığını belirterek yetkililerden hizmet alamadıklarını söyledi.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Köy Muhtarı Abdülaziz Demir, köylerinin çamur deryası içinde olduğunu belirterek yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

“Partiler bize ideolojik davranıyor”

Belediye ve milletvekilli adaylarının  seçim sürecinde vatandaştan oy isteyip hizmet yapacaklarına söz verdiğini fakat seçim sonrası vatandaşları unuttuklarını aktaran Muhtar Demir, “Vatandaş hizmet istiyor. Hiç kimsenin vatandaşın iradesiyle seçilip vatandaşa ihanet etmeye hakkı yoktur. Biz hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Partiler ideolojik düşünüp vatandaşları göz ardı ediyorlar. Nasıl ki Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da ve Kayseri’de hizmet yapılıyorsa bizimde şehir ve köylerimize yapılmalı. Bölge belediyeleri ise bizim hakkımızı bize değil başka yerlere harcayıp ırk üzerinden siyaset yapıyorlar. Seçimlerde ise olmadık sözler veriyorlar” dedi.

“Köyün altyapısının olmaması skandaldır”

Köy içinden geçen derenin kışın kar ve yağmurdan dolayı taşmakta ve tehlike oluşturmakta olduğunu kaydeden Demir, “Ayrıca yaz aylarında dereye akan pis sular köyde tehlike saçıyor. Dere yataklarının istinat duvarının yapılıp vatandaşın mal ve can güvenliğinin sağlanması lazım. Bu hususta gerekli işlemlerin yapılması için Belediye ve DSİ Diyarbakır Müdürlüğüne gerekli yazılı ve sözlü müracaatlarımızı yaptığımız halde her, hangi bir girişim ve iyileştirme olmadı. Günümüz dünyasında Avrupa birliğine aday olduğunu hatta birçok Avrupa ülkesinin daha ilerisinde olduğunu iddia eden Türkiye’de büyük şehir ilçesine bağlı, ilçeyle arasında sadece 10 kilometre olan bir köyün alt yapısının olmaması büyük skandaldır” ifadelerini kullandı.

“Mağduriyetten Devlet ile Belediye sorumludur”

Yağmur ve kar suyunun geçtiği derenin istinat duvarının olmamasının birçok tehlikelere davetiye çıkardığını belirten Demir, “Dere suyunun tehlike saçmasını hükümet ve yerel yönetimler nasıl izah edebilir. Bu dere geçmişte çocuk ve kadınları yoğun sularıyla içinde sürüklemiş ve bir çok küçük baş hayvanı telef etmiştir. Biz cumhurbaşkanı ve başbakana sesleniyoruz, bu mağduriyetimizi giderin. Belediyeye gönderip başınızdan savmayın. Yaşadığımız mağduriyetlerden hükümet başta olmak üzere belediye ve ilgili bütün kurumlar sorumludur” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir