• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Kızıltepe`de Tarihi İpek Yolunda üst geçit yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezindeki İpek Mahallesi ile Tepebaşı Mahallesi arasında Seyda Camii karşısında Diyarbakır Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçit, özellikle karşıdan karşıya geçmek zorunda kalanları sevindirdi.

Kızıltepe ilçe merkezinden geçen, Asya ve Avrupa`yı birbirine bağlayan tarihi İpek Yolu'nda günde ortalama 30-ile 40 bin araç geçişi yapılıyor.

Yaklaşık 2 ay içerisinde Yapılan üst geçit, 6 metre yüksekliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 2.80 metre genişliğinde olurken, maliyeti ise 300 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Karşıdan karşıya geçişlerde Birçok ölümlü kazanın yaşandığı tarihi ipek yolunda vatandaşlar yapılan üst geçidin kaza riskinin azalacağını belirtti.

Bazı yayaların eski alışkanlığından ötürü üst geçidi kullanmadığı görülürken bazı vatandaşlar ise üst geçidi kullandığı görüldü.

Yapılan üst geçitle kaza riskinin ortadan kalktığını belirten vatandaşlardan Tarık Çağırdan, “ Eskiden üst geçit olmadığı için yayalar öğrenciler karşıdan karşıya geçtiklerinde kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlardı. Üst geçit yapıldığı için o tehlike ortadan kalktı. Halkımız için çok iyi olduğunu diye bilirim. Ama halen bazı yayalar rahatlık olsun diye üst geçidi kullanmayıp arabaların arasında karşıdan karşıya geçiyorlar ama üst geçit kaza riskine karşı daha güvenli yayaların karşıdan karşıya geçerken üst geçiti kullanmalarını tavsiye ediyorum.” Dedi.

Vatandaşlardan Sevim Hıdır ise, üst geçidin yapılmazı güzel oldu. Eskiden çocukların karşıdan karşıya geçmesi çok tehlikeliydi şimdi hem biz hem de çocuklar rahatlıkla karşıdan karşıya geçiyorlar.” İfadelerine yer verdi.

Öğrencilerden Bünyamin Kızılkaya ise, eskiden karşıdan karşıya geçmek için zorlandıklarını belirtek,  "Çünkü arabaların aralarında geçmek zorunda kalıyorduk. Oda çok tehlikeydi. Ama şimdi üst geçit yapıldı üstünden rahatlıkla geçiyoruz çok mutluyuz.” Diyerek sevincini dile getirdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir