• DOLAR 32.55
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2423.733
  • ...
Köprü-Der faaliyet raporunu kamuoyuna paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Platformu Üyesi olan Çermik Köprü Eğitim, Kültür, Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Köprü-Der) 2014 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Köprü-Der sözcüsü İdris Kaçmaz tarafından yapılan açıklamada, ‘İstedik ki, sevgi ve şefkatten yoksun ve muhtaç kardeşlerimize uzanan bir yardım eli olalım.` dedi.

‘Amellerin en hayırlısı azda olsa devamlı olanıdır`

Köprü-Der`in kuruluş gayesinin; cehalet, ihtilaf ve fakirlikle mücadele olduğunu belirten Kaçmaz, “Derneğimiz ilk açıldığı dönemde tespit etmiş olduğu 150 fakir aileye her ay düzenli olmasa da 2 veya 3 ayda bir yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba içerisine girdi. Tabii bunun yetersiz olduğunun bilinciyle, Hz. Resululullah`ın (as) ‘Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır` hadisini şiar edinerek üye ve gönüllülerimizle birlikte az da olsa bu yardımlarımızı her ay düzenli bir şekilde yapmaya karar verdik. Ve bunun için muhtaçlarla yardımlaşma ve dayanışma komisyonu kurduk. Bu komisyonun görev ve sorumluluğu, muhtaç olan ailelerle bire bir yerinde görüşüp konuşmak, sorun ve sıkıntılarını dinleyip elimizden geldiğince dertlerine derman olmaktır. Tespit etmiş olduğumuz muhtaç aileleri birinci, ikinci ve üçüncü derece olmak özere 3 ayrı kategoride değerlendirdik. Zamanla yapılan çalışmalarla şu an gelinen noktada her ay, 50 ile 55 arası muhtaç aileye, düzenli bir şekilde hayır sahiplerinin yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Fakir ailelere 52 bin 486 TL değerinde yardım yaptık”

Köprü-Der`in aylık düzenli olarak yapmış olduğu gıda yardım paketlerinin değerinin 40 ile 50 TL arasında değiştiğini söyleyen Kaçmaz, “Bu yardımların aylık toplam değeri 2 bin 475 TL`dir. 2014 yılı içerisinde toplam 21 bin 790 TL tutarında gıda, 20 bin TL değerinde de ayakkabı yardımı yapılmıştır. Fakirlere aylık 400 ekmek ulaştırılması noktasında hayırsever fırıncı kardeşlerimizle fakirler arasında köprü vazifesini görüp yardımcı olmaktayız. Bu ekmeklerin aylık değeri 300 TL olup yıllık değeri 3 bin 600 TL`dir. Gücümüz nispetinde bazı ailelere nakdi yardımlarda da bulunuyoruz. 2014 yılında 5 bin 896 TL nakdi yardım yaptık. Mağdur ailelere yıl içerisinde bin 200 TL değerinde kırmızı et dağıttık.” şeklinde konuştu.

Kaçmaz, “Derneğimiz tarafından, 2014 yılında toplam bin aileye 52 bin 486 TL değerinde yardım yapılmıştır. Tabii ki tespit ettiğimiz muhtaç aile sayısı bu kadarı ile sınırlı değildir. Şu an elimizde 150 fakir aile tespiti bulunmaktadır. Bunlara ulaşmak için duyarlı Müslüman kardeşlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var.`` dedi. (Mehmet Akarsu – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir