• DOLAR 32.596
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2518.506
  • ...
Umut Kervanı Yardım Platformu Ocak ayı faaliyet raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Koordinatörlüğünü Batman Umut-Der`in üstlenmiş olduğu Umut Kervanı Yardım Platformu, yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kısa bir süre önce 2014 yıllık faaliyet raporunu kamuoyuna duyuran Platform, 2015 Ocak faaliyet raporunu açıkladı.

3 bin 803 aileye 228 bin 461 TL tutarında yardım yapıldı

Platform yetkililerinden M. Nurullah Günaydın yaptığı açıklamada, “Platform olarak Türkiye genelinde yardım çalışmalarımız devam ediyor. Ocak ayı çalışmaları kapsamında 3 bin 803 aileye 228 bin 461TL tutarında ayni ve nakdi yardımlarımız fakir, yetim, muhtaç ve Suriyeli ailelere ulaştırılmıştır.” dedi.

Günaydın, açıklamanın devamında, "Bin 378 aileye gıda, 353 aileye giyim, 115 aileye nakdi, 652 aileye kırmızı et, 25 aileye ev eşyası, 80 aileye kırtasiye, bin 200 aileye muhtelif ayni yardımlar  verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Günaydın, Türkiye de bulunan ve Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye derneklerin tek isim altında birleşme kararı alındığını bunun çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hayırseverlerin SMS bağışı kampanyasına desteklerini bekliyoruz

Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye Umut-Der`in SMS bağışı kampanyasının başladığını da hatırlatan Günaydın, “Hayırseverlerin SMS'le yaptıkları bağışı küçüksemeleri gerekir. Bir hurmayle bile olsa sadaka verin, Hadis-i Şerifi doğrultusunda yapacakları yardımların küçük veya büyük olması önemli değil. Önemli olan yardımların sürekliliğidir. Onun için bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Kampanya katılmak için telefonunuz mesaj bölümünden UMUT yazıp 7979 a gönder ve gelecek olan onaya EVET yazıp tekrar göndermen. 5 TL ile yardımlarınız fakir ve muhtaçlar ailelere ulaşacaktır.” şeklinden belirtti.  (Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir