• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
'İç Güvenlik Paketi acilen geri çekilmelidir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa yazılı basın açıklaması yaparak, kente sığınan Suriyeli mülteciler ve İç Güvenlik Paket ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İç Güvenlik Paketinin çözüm sürecinin ruhuna aykırı olduğunu vurgulayan Argünağa, “Hükümet tarafından gündeme getirilen İç Güvenlik Paketinin acilen geri çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. AK Parti iktidarı, daha önce; ‘Bürokratik otoriter devlet anlayışına yaslanan çözümler, sadece asayiş mantığına dayandığı için uzun vadede sorunları daha da derinleştirmektedir. Buna karşılık demokratik devlet anlayışı çerçevesindeki yaklaşımlar, ilk anda endişeyle karşılansa da uzun vadede milletimizin birlik ve bütünlüğünü pekiştiren sonuçlar doğurmaktadır.’ şeklindeki ifadeleri parti programına koyup kamuoyuna ilan etmesine karşın, şu hassas süreçte güvenlikçi, asayişçi, polis devleti algısı doğuran paketleri Meclisten geçirmeye çalışmasını kabul edilemez bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu paket iç güvenliğe değil, güvensizliğe hizmet edecektir.” dedi.

Argünağa, Batman’a sığınan ve kış koşullarında çalışma alanları kısıtlı olan, çalışıp da ücretlerini alamayan veya düşük alan Suriyelilerin çok büyük sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti. Argünağa, “Yarı aç geceleyen yüzlerce Suriyeli sığınmacı için acilen başta Sayın Valimizi, devlet kurumlarını, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile halkımızı duyarlı olmaya, ivedilikle gıda yardımı yapmaya davet ediyoruz. Çok büyük sıkıntılar yaşayan çalışmalarına rağmen hak edişlerini alamayan, eksik alan veya düşük alan, özellikle de çalışacak kimseleri bulunmayan, evlerinde hastaları, yetim ve öksüzleri bulunanlar yarı aç yatarken, toplumumuzun duruma seyirci kalmaması çağrısını yapıyoruz. Açık adresleri yanımızda kayıtlı olan ve ev adreslerini gösterebileceğimiz Suriyeli aileler gerçeğini kamuoyuna hatırlatmayı görev biliyoruz.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir