• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`2023`te Türkiye nüfusunun yarısı 34 yaşın üstünde olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından, öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı “Yaşlı İstismarı” konulu bir panel düzenlendi. ÇÜ Hipokrat Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen panelde, dünyada sosyal ve toplumsal bir sorun olan yaşlı istismarı konusuna dikkat çekildi.

Panele, ÇÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Özcan, Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lut Tamam, Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Hilal, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun konuşmacı olarak katıldı. Panelistler olayın sosyal, psikolojik, adli ve hukuksal yönlerine dikkat çekti.

 2023`te Türkiye`de yaşlı nüfusu 8,6 milyon olacak

Panelistler, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre demografik göstergelerdeki mevcut eğilimler devam ettiği takdirde Türkiye nüfusunun yaşlanmaya devam edeceğine dikkat çekti. Ayrıca 2012 yılında ‘yaşlı nüfus` olarak tabir edilen 65 yaş ve üzerindeki nüfusun 5,7 milyon kişi, bunun toplam nüfusa oranın ise yüzde 7,5 olduğuna dikkat çekildi. 2023 yılına gelindiğinde bu nüfusun 8,6 milyon kişiye ulaşacağını açıklayan panelistler, toplam nüfusa oranın ise yüzde 10,2`ye yükseleceği vurguladı. Panelistler ayrıca 2023 yılında Türkiye nüfusunun yarısının 34 yaşının üzerinde olacağını belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir