• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Bursa şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimi geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün geceden beri etkisini artıran yağıştan dolayı Bursa`da şehir merkezi ve tüm ilçelerinde okullar tatil edilirken şehir merkezinde kar kalınlığı ise 30 santimetreyi geçti.

Şehrin birçok bölgesinde trafik büyük ölçüde aksadı. Şehir merkezinde Bursa-Ankara ve Bursa-İzmir istikametinde zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Yaz lastiği ile yola çıkan araçlar ilerleyemeyince trafikte uzun süreli aksamalar meydana geldi.

Kar keyfini çıkaranlarda oldu

Yağışın hayatı olumsuz etkilediği Bursa`da yoğun karın tadını çıkaranlarda oldu. Kar yağışını fırsat bilen kimi esnaf, iş yerleri önünde biriken karı toplayıp hem işyerinin önünü açtılar hem de biriken karla kardan adam yaparak eğlendiler.

Kar yağışı yarına kadar devam edecek

Şehir merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği Bursa`da, Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yarın sabaha kadar devam etmesi, yarın ise karla karışık yağmur şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor.  Hava sıcaklığı ise 0 dereceye kadar düştü.

Uludağ`da kar kalınlığı 3 metreyi geçti

Öte yandan hava sıcaklığının eksi 12 dereceye düştüğü Uludağ`ın zirvesinde, kar kalınlığı da sabah saatlerinde 3 metre 30 santim olarak ölçüldü. Uludağ`da kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği öğrenildi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir