• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
BADEP'e katılan babalar sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baba Destek Programı (BADEP) eğitim programına katılan babalara, Atatürk Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürü, öğretmenler ve baba destek programına katılan veliler ile aileleri katıldı.

Sertifika töreni BADEP Eğitmeni Ümit Dursun’un slayt gösterisi eşliğinde, Baba Destek Programıyla ilgili bilgi vermesiyle başladı. Yapılan bilgilendirme sunumun ardından program, Vali Yardımcısı Şener Çağlar ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in konuşmasıyla devam etti.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan eksiksiz bir eğitim için eğitime velileri de katmanın gerektiğine inandığını ifade ederek “Sosyal iletişimi önemsiyorum, bu çocuk ile baba arasındaki bağı güçlendirme açısından önemli.  Son zamanlarda okullarımızı gezerken fiziki olarak çok güzel şeyler yapıldığını görüyorum, ama bir şeylerinde eksik olduğunu da fark ediyorum. Eğitime velileri de katmak gerektiğine bir veli olarak inanıyorum. Baba ile çocuk arasında dinleme ve anlama olayını, doğru bir şekilde gerçekleştirmek için eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

“Günümüzde toplumda yaşanan şiddet, aslında iletişimin kaza geçirmiş halidir” diyen Çelik, “Bir çocuk güvenilir ve dikkatli bir babayla karşılaştığında, kendini güvende hissediyor ve alamet kavrama duygusu gelişiyor. Bir çocuk güçlü ve itici bir babayla karşılaştığında korku ve endişe duygusu yaşar, çocukta sağlıklı bir kişilik yapılanması olmaz. Bu nedenle babanın çocuğun gelişiminde ve yetişmesinde çok önemli bir rolü vardır. Bir çocuğun babadan öğrendiği, vücut dili kullanımını da unutmamalıyız, günümüzde erkeklik gücünün düzensiz kullanımının, sayısız örnekleriyle karşılaşmaktayız, ciddi problemlere neden olan, o tür davranışlar nedeniyle, eğitim önem kazanıyor.” ifadelerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından, Baba Destek Programını başarıyla bitiren babalara sertifikaları verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir