• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Kur`an-ı işaret diliyle 3 ayda hatmettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğünce Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda işitme engelli kadınlar için açılan kursta eğitim alan engelli 2 kadının azmi herkesi şaşırttı. Haftanın 4 günü 4`er saat eğitim alan kadınlar,3 ay içinde Kur'an-ı hatmetti.

Çok kısa bir sürede Kur`an-ı hatmettiler

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 13 gün boyunca eğitim alan İşitme Engelliler Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Nazan Ağalday, Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda açılan kursta işitme engellilere 3 ay önce eğitim vermeye başladı. İlk başlarda öğrenci sayısının çok olduğunu fakat çeşitli nedenler ile 2 kişinin eğitimine devam ettiğini belirten Ağalday, 2 öğrencisinin 3 ay gibi kısa bir sürede Kur`an-ı hatmettiklerini söyledi.

Sabah namazında önce ders çalıştılar

Öğrencilerinin çok çalışkan ve azimli olduğunu ifade eden Ağalday, evde ki işlerine rağmen sabah namazından bir saat önce uyanarak ders çalıştıklarını söyledi. Ağalday, “Öğrencilerime alfabetik harflere başlayarak günlük kullandığımız bütün kavramları görsel olarak gösterdim.  Onun arkasından işaretini öğrettim.  Bunun yanında da dini eğitimi vermeye çalıştım. Ben bir sayfa verdiğim zaman onlar 10 sayfa çalışıp geldiler. Ben onların daha fazla çalıştığını görünce daha fazla gayret ettim. Tamamen sesiz bir dünyaları var, bizler de o dünyaya önce gönül dili bağ kurduk. Gönül dili ile bağ kurduktan sonra işaret diliyle de iletişime geçtik.” dedi.

İlk defa Kelime-i Şehadet getirdiler

İlk defa 3 ay içerisinde işitme engeline rağmen 3 ayda sıfırdan başlayarak Kur`an-ı Kerim`i hatmeden öğrenci gördüğünü belirten Ağalday, buna çok şaşırdığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Ağalday, “Öğrencilerim okudukça daha çok hoşlarına gitti. En önemlisi de bunlar Müslüman ailenin çocuklarıdır ama 30 yaşına gelmelerine rağmen halen Kelime-i Şehadet getirmeyi bilmiyorlardı. İlk defa burada Kelime-i Şehadet öğrendiler ve getirdiler. Bu bizim için çok heyecan verici oldu. Çevresinde engelli olanlar varda mutlaka bizimle iletişime geçsinler.” dedi.

Hatim Programı davet

3 ayda Kur`an-ı Kerim`i hatmeden 2 öğrenci için Hatim Programı düzenleyeceklerini açıklayan Ağalday, yarın Cuma namazının ardından Artuklu Müftülüğü Konferans Salonu`nda yapılacak etkinliği tüm Mardinli kadınları davet etti.

Tek isteğim Hacca gitmektir

Kursiyerlerden Elif Çaybugün ise şunları söyledi; “Kur'an-ı Kerim`i hiç bilmiyordum. İşaret dilini dahi bilmiyordum. Kursa geldim. Hocamız bana yardım etti. Günde ortalama 20 sayfa okuyorum.3 ayda Kur`an- Kerim`i hatmettim. İlk gördüğümde dedim bunu okuyuncaya kadar yaşlanırım fakat okudukça gördüm ki çok kolay. Şimdi ezber yapıyorum Allah'ı ve Peygamberimi çok seviyorum. Tek bir isteğim var oda Hacca gitmek.”

Çok mutluyum

Kur`an-ı hatmeden Hamdiye Çamurdaş da Kuran'ı öğrenip okuduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir