• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Ukrayna AB`den Barış Gücü İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna lideri Poroşenko, "Vatanımız için hayati önem taşıyan konuları görüşmek ve gereken kararları almak için toplanıyoruz. Minsk Ateşkes Anlaşması'nın Rusya ve doğudaki çeteler tarafından hiçe sayıldığı ortamda bizim için tek çıkış yol ülkemize barış gücü davet etmekten geçiyor" dedi.

Ateşkes anlaşmasına rağmen ihlallerin devam etmesi üzerine acil toplantı yapan Poroşenko, ülkesi için en iyi kararın, AB'den Barış Gücü desteği almak olduğunu belirtti. Rusya ve destekçilerinin mevcut durumda barış kararını korumadığını savunan Poroşenko, açıklamasını resmi internet sitesinden de duyurdu.

Poroşenko'nun çağrısının ardından Rus yanlısı ayrılıkçılar, bölgeye AB Barış Gücü askerlerinin gelmesi halinde ortaya çıkan durumun, ateşkesin ihlali olarak değerlendirileceğini açıkladı. Rus yanlısı ayrılıkçıların liderlerinden biri olarak bilinen Denis Pushilin, Rus haber ajansı RIA'ya yaptığı açıklamada Poroşenko'nun çağrısını, Minsk'te alınan ateşkes kararına aykırı olduğunu söyledi ve olumsuz baktıklarının altını çizdi.

REUTERS

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir