• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdam gelsin ama Yasin Börü de unutulmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçesinde geçen gün katledilen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan`a bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırması gerektiğini belirten Şırnaklı esnaf ve öğrenciler idamın tekrar geri gelmesini istediler.

Şırnak esnafından Zeki Tatar, İslam'da kısas olduğuna dikkat çekerek, "Kim bir cana kıyıyorsa bir insanı öldürüyorsa İslam hükümlerine göre onun da ölmesi gerekiyor. Biz idamın gelmesini istiyoruz fakat sadece Özgecan için değil, PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve Hüseyin Dakak`ın faillerine de idam gelsin." dedi.

"Yasin Börü de unutulmasın"

Özgecan`ın namusunu korumak için katledildiğini ve ona yapılanların hiçbir insanın tasvip etmediğini belirten Tatar, "Eğer idam gelecekse Özgecan Aslan`ın katiline de Yasin Börü`nün katiline de gelsin. Kimse Özgecan'ın hayatı üzerinden yapmasın. Çünkü Özgecan`a ne yapılmışsa 6-8 Ekim olaylarında HDPKK zihniyeti tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarına da aynısı yapıldı." diyerek tepkisini dile getirdi.

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mücahit Ala da, Özgecan`ın başına gelenlerin ne insani ne de İslami hiçbir yönü olmadığını bu vahşeti yapanların en ağır cezayla cezalandırması gerektiğini belirtti.

Böyle toplumsal olaylarda bütün vatandaşlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Ala, "Gerek sosyal medyada gerekse STK'lar aracılığıyla tepkilerin dile getirmesi gerekir. Gerek İslami gerekse insani olarak kesinlikle böyle bir vahşete karşıyız. Bu Özgecan`ın olayını sürekli canlı tutanlar Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmuş gözüküyorlar. Eğer gerçekten iyi niyetli olsalar, Yasin Börü ve arkadaşlarını da Özgecan`la beraber gündemde tutacaklar. Bu vahşet, şeriatın bir toplum için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bazıları idam geri gelsin diyor. 1400 yıldır İslam bunu söylüyor Kur`an'da mevcuttur. Bu da İslam`ın kurallarının cihan şümul odluğunu gösteriyor."

"Kurtuluş Kur`an ve sünnettedir"

Esnaflık yapan Serdar Zeyrek, toplumun Kur`an ve sünnetten uzaklaştığı için yozlaştığını, bu nedenle tek çarenin Kur`an ve sünnetine sarılmak olduğunu söyledi.

Şırnak Üniversitesi Öğrencilerinden Lütfü Tekin ise, toplum olarak bütün öldürülmelere karşı olduklarını belirterek, "Allah`ın verdiği canı sadece o alır o nedenle başkasının bir cana kıymasını Allah kesinlikle yasaklamıştır ve bütün insanlığı öldürmüş gibi bir mesuliyetin olduğunu belirtmiştir. Sadece şunu vurgulamak istiyorum öldüren canileri şiddetle kınıyor ve ağır şekilde cezalandırmasını istemekle beraber bu ölümler üstünden siyaset yapan siyasetçileri de en nefret duygularımla kınıyorum. Daha 4 ay önce bazı olayların bazı günahsız insanların tetikçileri olan şahısların, bugün bir bayanın üzerinden siyaset yapmalarını hayretler içerisinde izliyoruz. O ve şimdi ki Özgecan arasında ne fark var? Kendi kafalarınızı kuma da koysanız vücudunuzu herkes her kes gördü." diyerek 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesine sessiz kalanların ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir