• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Şırnak Valisi Merkeze Alındı! Yerine Kim Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete`de yayınlanan Valilik Kararnamesi ile 6 ilin valisi değişirken Şırnak Valisi Hasan İpek merkeze atanırken, Düzce Valisi Ali İhsan Su da Şırnak`ın yeni valisi oldu.

12 Ocak 2015 tarihinde Star Gazetesi'nin Cizreyi karıştıran ‘Hendek` olaylarının ve Cizre`deki karışıklığın fitilini Vali İpek`in ateşlediği kaleme alınmış ve bu iddialar Türkiye`de gündem olmuştu. 

Ali İhsan Su Kimdir?
25.06.1959 yılında Konya`da doğan Ali İhsan SU, Üniversite öncesi eğitimini Konya`da tamamlamıştır.

İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun olup, master eğitimini bitirdikten sonra 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.

Bitlis-Ahlat İlçesi Kaymakam Vekilliği yapan Ali İhsan SU, 76. dönem Kaymakamlık kursunu bitirerek, kurucu kaymakam olarak Ankara-Evren İlçesi Kaymakamlığına atanmıştır. Evren İlçesinin İlk Kaymakamı olarak İlçe kuruluşunu tamamladı.

Daha sonra Diyarbakır-Çermik İlçesi Kaymakamlığı, Hakkâri İli Vali Yardımcılığı, Afyon-Çay İlçesi Kaymakamlığı, Bilecik-Söğüt İlçesi Kaymakamlığı, Samsun-Terme İlçesi Kaymakamlığı, Hatay-İskenderun Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıllık süre ile İngiltere`ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Ali İhsan SU, Valilik düzeyinde birçok takdir ve teşekkür belgesi almış olup, ayrıca çalıştığı İl ve İlçenin sivil toplum kuruluşlarından da çeşitli ödüller almıştır.

1985 yılında bitirdiği Siyasal Bilgiler Fakültesinin ardından İ.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi dalında master yapmış ve Kamu Yönetimi Uzmanı unvanı aldı.
İskenderun Kaymakamı iken, 02 Ağustos 2013 tarih ve 2013/5197 sayılı valiler kararnamesi ile Düzce Valisi olarak atanan Su, evli ve 3 çocuk babası olup biliyor.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir