• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Batman`da 15 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aslen Siirt Kurtalan ilçesinden olan 15 nüfuslu Gezici ailesi geçimsizlikten dolayı derme çatma olan evde yaşam mücadelesi veriyor. Batman merkez Yavuz Selim Mahallesi Cizre Caddesi'nde ikamet eden Hayrettin Gezici (50), eşi Garipşan Gezici (50) ve 13 çocuklarıyla yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Altı sene önce at arabasıyla hurdacılık yaptığını belirten aile reisi Hayrettin Gezici, “At arabamızla hurdacılık yaparak geçiniyorduk. Evimiz Seyitler Mahallesindeyken yıldırım çarpması sonucu atımız öldü. Daha sonra Yavuz Selim Mahallesinde taşındık. İki odalı kiralık harabe bir evde çocuklarımızla yaşam mücadelesi veriyoruz. Her yağmurda evimiz damlıyor. 15 kişilik nüfusumuzla bu harabe ve rutubetli evde geçiniyoruz. Kiramızı zor buluyoruz kira ödeyince çocuklarımız aç kalıyor. Benim çocuklarım güzel bir eve girip güzel bir hayat yaşama hayalleriyle büyüdü. Maddi sıkıntılardan dolayı çocuklarımız okullarına devam edemedi. Şimdi en küçükleri iki kişi birinci sınıfa gidiyor. Valilikten 3 ayda bir 250 TL bize yardım yapılıyor. O para neyimize yeter kalabalık bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.

50 yaşındaki kadın, “lojmanlarda çöp toplayıp temizlik yapıyorum”

13 çocuk annesi 50 yaşındaki Garipşan Gezici, birçok hastalığına rağmen lojmanlarda temizlik yaparak aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Gezici, yaşam mücadelesini şu sözlerle anlattı: “Ameliyatlıyım, bel fıtığım, şeker ve birçok hastalığım var. Bu halimle çocuklarıma bakmak ve aile bütçeme katkıda bulunmak için çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar lojmanlarda çöp toplayıp temizlik yapıyorum. Evimizin kirası 250 TL`dir ödemede her defasında sıkıntılar yaşıyoruz. Her aybaşı yaklaşınca evin kirasının dergine düşüyoruz. Yetkililerin bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Maddi sıkıntılarımızdan dolayı doğru dürüst bir evi kiralayamıyoruz bile, evimiz damlıyor ve rutubetlidir.”   (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir