• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
BÜ' de Eğitim Bir-sen'in ikinci şubesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi’nde üye sayısını 430’a çıkaran Bingöl Üniversitesi Eğitim Bir- Sen Temsilciliği ilk kurulunu gerçekleştirerek Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube olarak resmen kurulmuş oldu. Böylece Eğitim-Bir-Sen’in Bingöl’de ikinci şubesi açılmış oldu.

Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen olağan kongreyle yeni yönetim kurulunu oluşturan 2 No’lu şube çalışmalarına başladı.

Kongreye mazeret bildirerek katılamayan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da birer kutlama mesajı gönderdi.

Bingöl Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Eski Şube Başkanı ve Bingöl Üniversitesi Kurucu Şube Başkanı Yunus Kava, Bingöl Üniversitesi’nin 2 üye ile yola çıktığını belirterek, bugün üye sayısının 430’ları aştığını söyledi.

Kava, artık insanların kıyafetlerine, şekillerine göre değil, ortaya koyduğu işe göre değerlendirme düşüncesiyle yola çıktıklarına dikkat çekerek, birçok kazanımlar elde ettiklerini, bunların arasında en önemli olarak da başörtüsü özgürlüğü mücadelesi ve kazanımı olduğunu söyledi.

Bingöl Üniversitesi 2 No’lu şube başkanlığına seçilen Yardımcı Doçent Doktor Hüseyin Çaldak ise, yaptığı konuşmada “Bizdeki birliktelik ilişkisi maddi değil, manevi ve zihin birlikteliği ilişkisidir. Yani birlikteliğimiz gönül birliğine dayanıyor.” dedi.  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir