• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Fidan satışı hareketliliği başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde soğuk havaların etkisini yitirdiği Van'de fidan dikme hazırlıkları başladı. Birçok fidancının şehir dışından fidan getirmeye gittiğini söyleyen Seyfettin Erçetin, "Biz satış hazırlıklarımıza başladık. Vanlıların tercihlerine uygun olan fidanları almaya başladık, Mart ayının sonlarında fidan sezonu yoğun bir şekilde başlar." dedi.



Uzun zamandır fidancılık işiyle meşgul olduğunu ifade eden Erçetin, “Şuan şehir dışında fidan almaya başladık. Fakat tam olarak Mart ayının sonlarında satışlarımız başlıyor. Şuan havanların az da olsa ısınmasıyla beraber fidan dikmeye hazırlanan müşterilerimiz var. Meyve sezonu olduğu için meyve fidanlarına büyük rağbet var. Özellikle bahçeli ev sahipleri meyve ağaçlarına yönelirken, resmi kurumlar gölgelik fidanları tercih ediyor." diye konuştu.

“Getirdiğimiz fidanlar Van ilimizin iklim şartlarına uygundur”
Van ilinin iklim şartlarına göre fidan aldıklarını söyleyen Erçetin devamla, “Genellikle fidanlarımız şehir dışında İzmir’in Ödemiş ilçesinden geliyor. Getirdiğimiz fidanlar Van ilimizin iklim şartlarına uygundur. İklim şartlarına uygun olmayan ağaçları getirmiyoruz. Zaten müşterilerimizin çoğunun fidanlar konusunda tecrübeleri var Van’ın iklim şartlarına uymayan fidanları almaz. Fidan alan kişilerin çoğu bu işle daha önceleri ilgilenip bahçesinde fidan yetiştiren müşterilerdir. Bahçesi olan müşterimiz meyve ağaçlarından en çok elma ağacını tercih ediyor.” şeklinde konuştu. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir