• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Şırnak`ta varise lazerli tedavi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Devlet Hastanesinde görevli  Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Dr.İzzet Emir, varis hastalığının kesinlikle ihmale gelmeyen bir hastalık olduğunu aktardı.

Dr.Emir, yaptığı açıklamada, bacaklarda derinin hemen altındaki toplardamarın genişlemesiyle ortaya çıkan varisin Şırnak Devlet Hastanesinde basınç azaltıcı yöntemle lazerle artık tedavi edilebildiğini söyledi.

Varisin vakit geçirilmeden tedavi  edilmesi gereken bir hastalık olduğunu aktaran Dr.Emir, şöyle konuştu:

“Ayakta uzun süre hareketsiz kalan, genetik yatkınlık ve bayan hastalarda fazla kilolar varis hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilmektedir.Toplumda sıklığı yüzde 20 ile 40 arasında belirtilen varisler yaşam kalitesini etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur.Varis hastalığı nedeni ile gün içinde giderek artan bacak ağrısı, bacaklarda çabuk yorulma ve ağırlık hissi meydana gelir.Tedavi edilmediğinde hastalık ilerleyerek pıhtı oluşumuna neden olabilir.Daha ciddi seviyelerde varis hastalarında, deride renk değişikliği ve yaralar oluşabilir. 60 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 1`inde, varis hastalığına bağlı yaralar görülebilmektedir.Bu durum mutlaka önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir