• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Kod Adı: K.O.Z
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Söylenenler mi doğru, öğrenecekleriniz mi" sloganı ile 13 Şubat da beyaz perdede sinema izleyicisiyle buluşan Kod Adı: K.O.Z adlı filmi vizyona girdiği ilk gün izleyen Mardinli Genç işadamı Gazi Yıldız, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan gerçekleri yansıtan filmin herkes tarafından izlenmesi gerektiğini düşünerek, sinema filmini gençlere izletmek için sinema kapattırdı.

Mardin Genç MÜSİAD eski Şube Başkanı da olan ve halen Mardin’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren İşadamı Gazi Yıldız, önceki gün vizyona giren yeni filmin özellikle gençler tarafından izlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin geleceğine ket vurmaya çalışan bir takım oluşumların devlet içerisindeki yapılanmasını çok güzel işleyen K.O.Z Filminin geç kalınmış bir film olduğuna dikkat çeken Gazi Yıldız, “Başta Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini konu olan oldukça gerçekçi bir senaryonun beyaz perdeye uyarlanışını izledik. Ben filmi ilk gün izledim, izledikten sonra bu filmin son dönemde yaşanan ve hepimizin malumu olan o bildik olayların toplum hafızasından silinmemesi için özellikle de gençler tarafından izlenmesi gerektiği düşündüm ve bu konuda önayak olmak istedim. Lise öğrencileri ile Üniversite öğrencilerinden oluşan 200 gencimizin filmi izlettirdim. Buradaki temel amacım; bu ülkenin geleceğini büyük bir vizyonla tasarlamaya çalışan devlet yönetiminin aynı zamanda sadece ülkemizin değil, Müslüman coğrafyası bazında tüm mazlumların sesi olmaya çalışan gerek yöneticilerimizin gerekse de istihbarat teşkilatımızın sesini kısmaya çalışan ve biz gençlerin geleceğini umutsuzluğa karanlık senaryolar içerisine çekmeye çalışan odaklarla biz gençler tarafından iyi okunması ve ona göre de bilinçli hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve inanıyorum ki, çeyrek asırdır gençlerimizin dağ hayaliyle büyümesini sağlayan o oluşumlar ile bugün filme konu olan oluşumlar aynı membadan beslenen farklı kanallar idi.” dedi.

Kod Adı K.O.Z. filmini izlemeye gelen gençlerden Ahmet Demir de kendilerine bu imkânı veren genç işadamı Gazi Yıldız'a teşekkür ederek, "Uzun süreden beri devlet içinde paralel bir yapılanma olduğu söyleniyor. Bu filmi izleyince bu yapılanmanın nasıl bir şey olduğu algısı daha sağlam bir şekilde gün yüzüne çıkıyor. Yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmalar, MİT'ten basına yansıyanlar, istihbarat müsteşarının ifadeye çağrılması, Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarının amaçlarının darbe girişimlerinin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun niçin öldürüldüğünün işlendiği ve oldukça gerçekçi bir senaryo ile güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip bir filmi izlemek bize büyük bir keyif verdi. Güzel bir film olmuş, emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Film Hakkında

Sinemalarda gösterimi başlayan Kod adı K.O.Z. filminin başrollerinde Tolga Karel, Cem Kurtoğlu ve Hazım Körmükçü rol alıyor. Kod adı Koz filmi 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarını konu ediniyor. Filmde 7 Şubat’taki MİT krizi ve Hakan Fidan olayı da yer alıyor. Kod adı Koz filminin fragmanında en can alıcı sahne MİT koridorunda yaşanıyor. MİT Müsteşarını almak için gelen polislere MİT ekibi silah çekiyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir