• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çarşafa hakarete bir tepki de Erbakan`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen ‘Erbakan ve Kudüs` konulu konferans için Batman`a gelen merhum Necmettin Erbakan`ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammed Fatih Erbakan, Amerika`da katledilen 3 Müslüman ve HDP`nin Diyarbakır`da İslam`ın mukaddesattı olan çarşafa hakareti ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.

Amerika`da katledilen 3 Müslüman`ın batının ikiyüzlü anlayışını ortaya koyduğunu söyleyen Erbakan, “Bu yıllardan beri söylediklerimizin gerçek olduğunu, batının ikiyüzlü bir yönetim anlayışına sahip olduğu bir olaydır. Mısır`da halkın oyuyla seçilen bir iktidarı, batının işine gelmediği için alaşağı ettiler. Cezayir`de 90`lı yıllarda Cezayir İslami Hareketi iktidara geldi, orada askeri darbe tezgâhladılar. Türkiye`de Refah Partisi iktidara geldiğinde 28 Şubat'ı tezgâhladılar. Yine işlerine gelmeyen halk tercihi olduğunda demokrasi, insan hakları, hürriyet, özgürlük diye bir şey dinlemediklerini bunlarla gösterdiler. Amerika`da yaşanan olay, tabi ki Müslümanların canına, kanına çok da değer vermediklerini gösteren bir olay. Her zaman söylediğimiz gibi İslam`dan nasibini almamış insanın vicdanına, merhamet ve adalet duygusu yerleşmiş olmuyor. Dolayısıyla da böyle adil olmayan haksız zulme dayalı icraatlar yapmaya devam ediyorlar. Kendi ırklarından veya kendi dinlerinden birisinin ölmesi son derece önemliyken kendi dinlerinden biri olmadığı zaman hiç de önemli olmuyor. Bunu yıllardan beri Milli Görüş olarak ifade ettik. Bunların geçek olduğunu böylece yaşamış olduk.” ifadelerini kullandı.

“Tepki gösteren devlet yetkililerinden aynı zamanda icraat bekliyoruz”

Bu katliama tepki gösteren devlet yetkililerinden de aynı zamanda icraat beklediklerini belirten Erbakan, “Batıya hem bizim stratejik ortağımız hem de yakın müttefikimiz, dostumuz dersek, Ortadoğu`daki bütün projelerinde destek vermeye devam edersek, arkadan bunlara serzenişte bulunmamızın çok fazla bir karşılığı olmaz. Bu serzenişimizle birlikte fiiliyatta da onlara tavrımızı koymamız gerekiyor. Özellikle bu noktada yetkili olanların, devlet yöneticilerinin fiili olarak yapılması gerekenleri yapması ve tavırlarının ortaya koymaları gerekir diye düşünüyorum.” dedi.

“HDP mutlaka özür dilemeli”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle sözde sanat adı altında Müslüman kadının simgesi olan tesettüre yapılan hakaretlere de değinen Erbakan, şunları söyledi: “Anadolu topraklarında bin seneden beridir Müslümanlığı kabul eden bir milletin yaşadığı bir yerde dinimizin temel değerlerine karşı bu şekilde tavırlar takınması asla kabul edilemez. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye`de milletin inancına, dinine rağmen bunlara aykırı bir şekilde iş yapmak bir yere varabilmek bir şey elde edebilmek mümkün değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu yanlışı yapanlarında mutlaka özür dilemesi gerektiğini bu yanlışı bir daha tekrar etmeyeceklerini ifade etmeleri gerektiğini de söylüyoruz.”

(M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir