• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
İslam şehitleri Bursa'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yaptığı kitlesel etkinliklerle binlerce insanı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platofrmu Bursa Koordinatörlüğü düzenlediği etkinlikle İslam şehitlerini andı. İlahiyatçı- Yazar Mehmet Göktaş hocanın konuşmacı olarak katıldığı program Gürsu ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu program Bekir Çakmak Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Grup İkra’nın şehitlere atfen seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.

Şehitlerin hayatından kesitlerin sunulduğu bir sinevizyon gösteriminin ardından İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Şehit ve şehadetin kısaca tanımını yapan Göktaş, Şehadetin Allah’ın büyük bir lütfu ve ikramı olduğuna dikkat çekti.

Hiç kimsenin şehadeti bir bela bir musibet veya kaza olarak görmemesi gerektiğini anlatan Göktaş, “ Şehadet öncelikle Allah’ın insanlara en büyük lütuflarından birisidir.” dedi.

Şehadetin ne zaman geleceğinin belli olmadığını söyleyen Göktaş, “Şehit olmak için cihad meydanlarına çıkmadan da gelir yakalar. Niye? Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki kafirlerin, zalimlerin iman ehli insanlara zaten bir düşmanlığı vardır. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Elinize silah almanıza gerek yok. Cepheye gitmenize gerek yok. Elinize bir kurban poşeti alın yeter. Sizi şehit etmek için kafirler onu bahane eder. Az şey değil. Sadece başındaki örtüsünden, elinde yüzündeki nurdan dolayı çekemiyorlar, hased ediyorlar. Tahammül edemiyorlar.” şeklinde konuştu.

Göktaş'ın yaptığı konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa sözcüsü Hasan Şenol şehitlere ithaf edilen bir şiir okudu. Duygu dolu anların yaşandığı şiirden sonra tekrar Grup İkra ezgi ve ilahiler seslendirdi.

Program, Mahmut Aytekin’in yaptığı duayla sona erdi.  (Zeki Aras/Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir