• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İzmir de İslam Şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü'nün halka yönelik yaptığı sosyal çalışmalar devam ediyor. Platform, son olarak İzmir'in Menemen ilçesinde 'İslam Şehitlerini Anma' konulu bir program düzenledi.

Asarlık Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Doğruhaber Gazetesi Yazarı Sait Şahin, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı Şani'nin sunuculuğunu yaptığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İslam şehitleriyle ilgili yapılan sinevizyon gösteriminin ardından, Sait Şahin bir konuşma yaptı.

Konuşmasında şehadetin ve şahitliğin önemini ayet ve hadisler ışığında anlatan Şahin, şehitlerin Allah katında büyük mükafatlar elde edeceğini belirtti.

Müslümanların şehit gibi yaşamaları halinde Allah'ın sadece cihad meydanlarında değil, farklı durumlarda da şehadeti nasip edeceğini vurgulayan Şahin, 6-7 Ekim olaylarında fakirlere kurban eti dağıtırken PKK'li çeteler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını örnek gösterdi.

Devletlerin, örgütlerin ve birçok İslam dışı yapılanmaların da 'şehitlik' kavramını kullandıklarını ifade eden Şahin, asıl şehitliğin Allah yolunda mücadele ederken öldürülmek olduğunu söyledi. 

Sait Şahin'in konuşmasının ardından Umut Tiyatro Grubu, Bangladeş'te zalim hükümet tarafından idam edilen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın şehadetini konu edinen bir tiyatro sahnesi sergiledi. Tiyatro gösterimi sırasında birçok vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Sık sık tekbirlerin atıldığı programda Grup Şüheda sanatçıları şehadet konulu ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Program Muhammed Akgül Hoca`nın yaptığı duayla son buldu.

 (Yunus Şani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir