• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Gaziantep Umut Der`den Suriyeli aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER), yapmış olduğu aylık rutin yardımlarının yanı sıra, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli mültecilere yardım etmeye devam ediyor.

Gaziantep`te bir apartmanın bodrum katındaki iki küçük odalı bir evde, SSPE hastası küçük oğluyla hayata tutunmaya çalışan aileye yardım elini uzatan Umut Der, mağdur aileye gıda ve çeşitli yardımlarda bulundu.

“Kardeşlerimizin bu mağduriyetlerine sessiz kalamayız”

Fakir ve muhtaç ailelere yapmış olduğu aylık yardımlarının yanı sıra Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli mültecilere de düzenli olarak yardım ettiklerini belirten Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER), sekreteri Nihat Bakşi, “Bizler Umut Der olarak, ilk günden bu yana Suriye`den Gaziantep`e yerleşen mültecilere de düzenli olarak  yardım etmekteyiz. Çünkü bu insanlar ülkelerindeki iç savaştan kaçarak bize sığınmışlar, biz  de bu kardeşlerimizin bu mağduriyetlerine sessiz kalamayız.”dedi.

“Hayırseverlerin ve Derneğimizin vermiş olduğu yardımlar ile geçiniyorlar”

Yaklaşık iki yıldır SSPE hastası küçük oğluyla yaşam mücadelesi veren ailenin zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştıklarını belirten Bakşi, “Bu aileye Suriye`den geldikleri ilk günden bu yana yardım etmeye çalışıyoruz. Bu aile SSPE hastası çocuğu ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Kendilerinin hiçbir geliri yok, ancak hayırseverlerin ve derneğimizin vermiş olduğu yardımlar ile geçiniyorlar. SSPE hastası olan çocuk, hiçbir şey yiyemiyor, sadece süt ve bisküvi çeşitleri ile beslenebiliyor. Aile kaç defa çocuğunu tedavi ettirmeye çalıştı fakat, imkânları el vermediği için tedavi ettiremiyor.”ifadelerini kullandı.

“Yetkililerimiz bu ve buna benzer mağdur ailelere sahip çıkmalıdır”

Son olarak yetkililere ve hayırseverlere seslenen Nakşi, “Bu mağdur aile çok zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Çocuğu SSPE hastası olduğu için daha da zorlanıyor. Bizler hayırseverlerin vermiş olduğu yardımlarla, yardım etmeye çalışıyoruz. Fakat bizim yardımlarımız ancak gıda ve temel ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyor. Bundan dolayı yetkililerimiz bu ve buna benzer mağdur ailelere sahip çıkmalıdır. Yine hayırseverlerimiz SSPE hastası olan Ahmet için bizlere ulaşıp veya bizatihi kendileri de yardım edebilirler.”şeklinde konuştu.

“Sesimizin duyulmasını istiyorum”

Tek isteğinin çocuğunun tedavi edilmesi olduğunu belirten anne Halime El Adl ise, “Çocuğum her gün gözlerimin önünde eriyor. Sesimizin duyulmasını istiyorum. Çünkü çocuğum bir şey yiyemiyor. Çocuğumu gördüğünüz gibi ancak onu süt ve bisküvi ile besliyorum. Herhangi başka bir gıda maddesi tüketemiyor. Gücüm yoktur. Ancak hayırsever kuruluşlar bize yardım ediyor. Umut Der`e yapmış oldukları yardımlarından dolayı Allah (cc) kendilerinden razı olsun.” temennisinde bulundu.  (İbrahim Koçyiğt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir