• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Tarsus`taki vahşet, iman yoksunluğunun tezahürüdür?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak,Tarsus- Ankara karayolu Çamalan Köyünde bulunan Cin Deresi`nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için kınama mesajı yayımladı.

Yaşanan cinayete tepki gösterilen açıklamada, “Tarsus`ta meydana gelen bu müessif hadise, dünyayı adalet güneşiyle aydınlatmış, barış ve güvenin timsali olmuş büyük bir medeniyetin mirasçılarının nasıl özünden koparıldığını, pozitivist eğitimle nasıl birer caniye dönüştürülebildiğini göstermesi bakımından da ayrıca büyük bir üzüntü kaynağıdır.Halkının kahir ekseriyetinin adı ‘barış` anlamında olan, her türlü emniyeti teminat altına almış bulunan İslam dinine mensup olduğu bir ülkede, mal, can, ırz-namus emniyetini vahşiyane bir biçimde ihlal edebilenlerin bulunduğunu gösteren bu müessif olay,  bu insanların hangi toplumsal vasatta, hangi eğitim sisteminde yetiştirildiğine dair soruları da beraberinde getirmektedir.” denildi.

Batılılaşma süreciyle birlikte toplumun temel dinamikleriyle oynandığı belirtilen açıklamada, “İlk önce toplumu İslam`dan uzaklaştırma ve dinsizleştirme mücadelesi verilmiştir. Dini kurumların kapısına kilit vurulmuş, din adamları itibarsızlaştırılmış, dini ritüelleri yerine getirenler toplumdan dışlanmıştır. Bireyi toplum içerisinde yetiştiren ve kontrol altında tutan, ‘mahalle` diye bir kurumsal yapı, ‘mahalle baskısı` ifadesiyle pejoratif bir adlandırmayla tarumar edilmiştir. Ahiret inancı ve hesap günü kişilerin gündeminden düşürülmüş ve toplum bireylerinin birbirine iyiliği emretmesi kötülükten nehyetmesi şeklinde cereyan eden toplumsal kontrol mekanizması işlevsizleştirilmiş, tamamen içgüdüyle hareket eden bireylerden müteşekkil bir toplum meydana getirilmeye çalışılmıştır. Manevi alan ıssızlaştırılmış, ruh desteksiz bırakılmış, ruhsal yozlaşma toplumsal çürümeyi beraberinde getirmiştir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir