• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Adana'da insanlık ayıbı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Adana’ya sığınan Suriyeli bir ailenin çaresizliği yürekleri burktu.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Koza mahallesinde bulunan yüzlerce çadırlardan birinde kalan Fazıl İbrahim Garip’in (32) çadırı son bir haftadır etkili olan yağmurlara dayanamayarak, yıkılıp yerle bir oldu.

Çaresiz bir şekilde kalacak yer arayan Garip Ailesi, kalacak yer bulamayınca çadırlarının olduğu yerin yanında bulunan ve hayvanların bağlandığı ahıra sığınmak zorunda kaldı. 

Üç ay önce Suriye’den Adana’ya geldiklerini ifade eden İbrahim Garip, "Çadırımızın yıkılmasından dolayı kalacak bir yer bulamadık biz de buraya sığınmak zorunda kaldık." dedi.

Ahırın sahibi, burayı hayvanları bağlamak için kullandıklarını belirterek, "Biz ticaret yapıyoruz elimizde ne varsa onu buraya getiriyoruz bazen keçi oluyor bazen inek oluyor buraya getirip bağlıyoruz. şeklinde konuştu.

Yedi çocuğu olan İbrahim Garip, kendisinin çalışamadığını ve sadece 10 yaşındaki oğlunun ayakkabı boyacılığı yaparak para kazanmaya çalıştığını ifade ederek, "Allah’tan bu halimizi görüp bize bir kapı açmasını bekliyoruz." diyerek dua etti.

Mahalle sakinleri ise, "Gerçekten içler acısı bir durum, farklı iki hayvan bile bir arada duramazken, bu çağda, burada koca bir aile ahırda yaşamak zorunda kalıyor." Diyerek ailenin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Koza Mahallesi sakinlerinden Funda Çelik, "Biz burada yaşıyoruz, burada binlerce insan yaşıyor, biz yardım etmeye çalışıyoruz ama bizim artık gücümüz yetmiyor, buradan yetkililere sesleniyoruz buradaki insanlara yardım etsinler, duyarsız kalmasınlar." diyerek yetkililerin yardım etmelerini istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir