• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
ABD`li Müslüman Gençlerin Cinayetinde Yeni Detay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay North Carolina`da özellikle müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir bölgede işlenirken Katil Craig Stephen Hicks`in müslüman gençleri rastgele ateş açarak değil, aksine üç genci kafalarından nişan alarak katledildiği ortaya çıktı.

ABLA BARAKAT 'IRKÇI NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ'

Olayı doğrulayan aile üyelerinden Dr. Suzanna Barakat bu cinayetin sıradan bir otopark kavgası gibi gösterilmeye çalışıldığını, ancak olayın perde arkasında park sorununu değil bir nefret suçu olduğunu söyledi. Kafasından vurularak öldürülen Sadi Bereket (23) ‘in ablası olan Dr. Suzanne Barakat,  Evde anneleri dahil olmak üzere hepsinin başörtülü olduğunu, Katil Craig Stephen Hicks`in uzun süredir kendilerini nefret dolu gözlerle taciz ettiğini söyledi.

KATİLİN EVİNDE 13 AYRI SİLAH BULUNDU

Cinayetin ardından Amerikalı Katil Craig Stephen Hicks evinde yapılan aramada çeşitli kalibrelerde 13 ayrı silah bulunduğu belirtilirken büyük bir müslüman mahallesinde yaşayan Hicks`in kendini adeta gönüllü polis dedektifi gibi atfederek etrafta yaşayan aileleri gözlemlediği belirtildi.

İKİ AY ÖNCE EVLENMİŞER

Öldürülen gençlerden Diş hekimliği Fakültesinde okuyan Shaddy Barakat (23) ve eşi Yusor Mohammad (21) yaklaşık 2 ay önce evlemişlerdi. Olay sırasında yine kafasına nişan alınarak öldürülen diğer kız kardeş Razan Mohammed (19) ise yeni evlenen ablası ile birlikte aynı evde yaşıyordu.

ÖLMESELERDİ TÜRKİYE`YE GELECEKLERDİ

Ölen gençlerin Turkiye`de bulunan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası düzenledikleri ortaya çıktı. Türkiye`de çeşitli kamplarda sığınmacı olarak bulunan Suriyeli çocuklara ücretsiz diş bakımı yapmak için bu yaz Türkiye`ye gitmeye planlayan 3 genç açtıkları web sitesi aracılığı ile 20 bin dolar para toplamaya hedefliyorlardı ancak yaşanan bu cinayetin ardından hesaba yaklaşık 250 bin dolar yardım yağdığı belirtildi.

TRT

Bu haberler de ilginizi çekebilir