• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
`Elleri Müslüman kanıyla dolaşanlar insanlık dersi veremezler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün Bingöl`e gelen HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın, HÜDA PAR ve ona yakın STK`ları hedef alan konuşmalarına tepki gösteren Hür Dava Partisi Bingöl İl başkanı Hamdullah Tasalı, “Elleri halen Müslüman kanıyla dolaşanlar bize insanlık ve demokrasi dersi veremezler.” şeklinde sert tepki gösterdi.

“Halkımız, 6-8 Ekim`de vahşi, cani ve gaddarca cinayet işleyenleri çok iyi biliyor”

Son zamanlarda partimizi karalamak amacıyla iftira ve hedef gösterme çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Tasalı, “6-8 Ekim`de vahşi, cani ve gaddarca cinayet işleyenleri halkımız biliyor. Özelikle de Bingöl Karlıova'da sadece HÜDA PAR üyesi oldukları için vahşice katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın ile halkımızın malına, canına, camilerine, medreselerine, derneklerine, sakallı ve tesettürlü insanlara saldırı emrini kimlerin verdiğini de halkımız çok iyi bilmektedir. Hiç kimse halkımızın 6-8 Ekim'de Diyarbakır'da, akabinde Bingöl Karlıova'da ve Cizre`de yapılan vandalizmi, cinayetleri ve katliam girişimlerini unuttuğunu sanmasın. Bu cinayetleri işleyenlerin ve emrini verenlerin halkımızdan halen özür dilemedikleri gibi, HDP eş genel başkanının 13 Şubat 2015 tarihinde Bingöl`de caniliklerini ve vahşiliklerini devam ettirecek şekilde yeni açıklamalar yapması manidardır.” dedi.

“HDP ve türevleri halkımızın inancına, çarşafına ve tesettürüne hakaret etmeye devam ediyor”

Tasalı şöyle devam etti: “Bunlar, Amerika`dan aldıkları emirleri yerine getirerek, yaptıkları katliamlara ve barbarlıklara doymamış olmalıdırlar ki, son zamanlarda ABD`nin Adana Konsolosu Espinoza`nın bölgeye gelmesinden sonra halkımızın inancına, çarşafına ve tesettürüne hakaret etmeye, çarşaflı ve tesettürlü bayanları hedef göstermeye devam etmektedirler. Yaptıkları provokatörlükle iç çatışma, kargaşa ve gerginlik ile halkımızın huzurunu bozmaya, halkımız arasında büyük destek gören çözüm sürecini baltalamaya ve tekrar halkımıza acılar yaşatmaya çalışmaktadırlar.”

“HDP`nin sırtını dayadığı silahlı yapı, bu güne kadar on binlerce sivili katletti

“Bunlar, bu güne kadar on binlerce sivil, çocuk ve kadını katlettiği gibi, binlerce Kürt gencini de örgüt içi infaz etmişlerdir.” diyen Tasalı, “En son 13 Şubat 2015 tarihinde Bingöl'de attıkları alçakça iftirada Müslümanlara domuz bağı isnat edenler, bu güne kadar domuz bağı görüntüsünü kamuoyu ile paylaşamamaları onların iftiracı ve yalancı olduklarını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Allah`ın izni ve inayeti dışında hiçbir güç bizleri yolumuzdan döndüremeyecektir”

Tasalı, konuşmasının devamında, “Herkes bilmelidir ki, halkımız 90`lı yıllara oranla kıyas edilemeyecek kadar örgütlü ve düşmanlarını tanımada da çok daha bilinçlidir. İslam`a olan kin ve düşmanlıklarını IŞİD`in arkasına saklanarak yapanların maskelerini halkımız düşürmüştür. Halkımız bölgede IŞİD`in olmadığını çok iyi bildiği gibi bölgenin her yerinde halka hizmet etmeyi kendisine şiar edinen Hür Dava`nın ve Şeyh Said Hazretlerinin yolunu sürdüren azimli, ihlaslı, sabırlı, tüm gücünü inandığı değerlerden ve halkından alan örnek bir gençliğin olduğunu çok iyi bilmektedir.

Bilinmelidir ki, Allah`ın izni ve inayeti dışında hiçbir güç ve kuvvet parti çalışmalarımıza engel olamayacak ve bizleri yolumuzdan döndüremeyecektir. Tüm yalanlara, iftiralara ve her türlü karalamalara karşın inandığımız Hür Davamıza, faaliyetlerimize ve halkımıza hizmetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir