• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
`Kürdistan`da IŞİD Yok Ama Amerika Uşaklığını Yapanlar Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı, partilerine yönelik artan iftira faaliyetleri ve İslam dininin şiarlarına yapılan hakaretlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Partinin il başkanlığında yapılan açıklamayı okuyan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu,  özellikle HDP tarafından partilerinin hedef alınması ve karalama faaliyetlerinin artmasıyla, partileri üzerinde büyük bir oyun oynandığına vurgu yaptı.

“Halkın inancına savaş açmak kâfir olanların bile yapamayacağı bir şeydir”

6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda katliam yapan kişilerin, halkın inancıyla alay ettiğini belirten Tanrıkulu, “6-8 Ekim Kurban Bayramı katliamında barbarca ve vahşice cinayetler işlenmiş, halkımızın inancı hedef alınmıştı. Sakallı ve tesettürlü insanlar katledilmişti. Bu katliamları yapanları sokağa çağırmayanlar halkımızdan özür dilemediği gibi son zamanlarda çarşafa ve tesettüre hakaret ederek, halkımızın inancıyla alay etmektedirler. Bunun sonucunda halkımızın gösterdiği kitlesel tepkiler, özellikle HDP`nin yönetim düzeyinde farklı tepkilere yol açtı. HDP genel başkanının çarşafa, tesettüre yapılan hakaretin protesto edilmesini alçaklık olarak değerlendirmesi, insani ve ahlaki değerlerden yoksun olduğunun ve kendilerinin çukur olduğunun ispatıdır.     Çünkü bir halkın inancına savaş açmak değil Müslümanların, kâfir olanların bile yapamayacağı bir şeydir.” dedi.

“PKK, örgüt içinde 15 bin Kürt gencini katletti”

ABD Adana Başkonsolosu John L. Espınoza`nın bölgeye her gelişinden sonra İslami şiarlara saldırı ve hakaret yapıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Bu, HDP ve bileşenlerinin, Espınoza`nın verdiği emirler doğrultusunda hareket ettiğinin apaçık göstergesidir. Bu tür faaliyetler, hiçbir zaman yapanlara fayda sağlamayacaktır. 35 yıla yakındır TC. ile çatıştığını iddia eden bir PKK gerçeği var. PKK devlet ile çatışmasında kaybettiği Kürt gençlerinden daha çok, örgüt içerisinde yaptığı infazlarla bu toplumun çocuklarının katledilmesine sebep olmuştur. PKK içerisinde 15 bine yakın Kürt gencinin infaz edilerek öldürdüğü söyleniyor. 15 bine yakın Kürt gencini hain, iş birlikçi diye infaz edenler, bugüne kadar Kürt halkından özür dilememiş ve öz eleştiri verme ihtiyacı hissetmemişlerdir.”

“Kürdistan`da IŞİD`in şubeleri yok ama Amerika uşaklığını yapanlar var”

Partilerinin ve İslami sivil toplum kuruluşlarının (STK) çalışmalarının IŞİD faaliyetiymiş gibi gösterilmesine tepki gösteren Tanrıkulu, Kürdistan`da IŞİD`in faaliyetlerinin olmadığını kaydederek, “Partimiz ve İslami STK`ları hedef gösterenler bilmelidirler ki, Kürdistan`da IŞİD`in faaliyetleri ve IŞİD`in şubeleri yoktur. Ama Kürdistan`da Amerika uşaklığı yapan kişiler, siyasi partiler ve STK`lar vardır. Kürdistan`da Hür Dava Partisi, Hür Gençlik ve Şeyh Sait Hazretleri`nin yolunu sürdüren gençler vardır. Herkes bunu çok iyi bilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir güç ve kuvvet, çalışmalarımıza engel olamayacaktır”

Tanrıkulu, siyasi çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini aktararak, açıklamasını şöyle tamamladı:

“HDP genel başkanının ve ulusalcı, İslam düşmanı medyanın gündeme getirdiği Domuz Bağı olayı son günlerde yine gündemde özellikle tutuluyor. Bir camiayı domuz bağıyla itham edecek seviyeye düşmüşlerdir. Selahattin Demirtaş eğer söylediklerinde samimi ise domuz bağıyla öldürülenlerin bir tek görüntüsünü göstermesi gerekir. Bunu, kendilerine destek verenlerden de öğrenebilir. Oysa herkes bilmektedir ki, ortada Domuz Bağı diye herhangi bir şey yoktur, olmamıştır. Bu, tamamen animasyon olarak halkı kandırmak, halk üzerinde algı oluşturmak için oluşturulan medya operasyonudur. Eğer öyle bir şey olsaydı, bugüne kadar kamuoyuna kendisine böyle bir şeyin yapıldığı herhangi bir kişinin kimliğinin açıklanması gerekmez miydi?”  

“Hiçbir güç ve kuvvet, bu çalışmalarımıza engel olamayacaktır”

Tanrıkulu, siyasi çalışmalarının aksama olmaksızın özellikle Kürdistan`da, hiçbir şekilde aksatılmadan devam edeceğini ve bölgede faaliyet yürüten İslami STK`larada sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, “Hiçbir güç ve kuvvet, bu çalışmalarımıza engel olamayacaktır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir