• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Hayrın Yolcuları şehitleri andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da faaliyet yürüten Hayrın Yolcuları Derneği tarafından Şubat ayı münasebetiyle düzenlenen 'Şehadet Gecesi' programında 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin ve arkadaşları da anıldı.

Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş ve 6-8 Ekim olaylarında katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Hicret ve Sanatçı Bilal Güler`in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, “Ben herkese sesleniyorum, bütün Müslümanlara sesleniyorum, gelin beraber olalım. Biz ölümden korkmuyoruz. Biz şehadet istiyoruz. Biz şehadet aşığıyız. Şehit Hasan umreyi gitmeyi çok isterdi. Beytullaha gidemedi ama cennete gitti inşallah.” diye ifade etti.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş da yaptığı konuşmada, “Birileri cihaddan bahsetmese de bizim kitabımız başından sonuna kadar cihad ile doludur. Öyle bir iki tane ayet de değil. Allah 586 ayeti kerimede cihadı emrediyor. Onun için bunu değiştirmeye çalışanlar başaramayacaklar. Kur`an-ı Kerim bas bas cihad diye bağırıyor. Biz şehadetle Resullulah'ın (sav) ve diğer peygamberlerin yanında olacağız inşallah. Ve özellikle bu son zamanda şehit olanlar ve diğer şehitler örnek bir yaşantıya sahiptirler.” diye belirtti.

Program şehitleri anlatan sinevizyon gösteresi ile devam etti. Ardından yapılan dua ile sona erdi.     (Recep Fidancı - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir