• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Batman'da iki hamile kadın kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çakırpınar Köyü Deliklitaş mezrasındaki 9 aylık hamile iki kadın, sağlık ekiplerinin paletli kar ambulansı ve İl Özel İdaresi araçlarının yardımıyla yaklaşık 2 saat süren çalışmayla biri hastaneye yetiştirilerek, diğerinin ise sağlıklı bir şekilde ambulans içerisinde doğumu gerçekleştirildi.

Köyde saat 01.00 sıralarında 9 aylık hamile kadının sancıları artınca 112 ekiplerinden yardım istendi. UMKE ekipleri ile birlikte yola çıkan 112 sağlık ekipleri, kötü hava koşulları nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Kar kalınlığının bir metreyi bulan bölgede ekipler yetersiz kalınca, İl Özel İdaresinin araçlarının temizlediği yollar açılınca birinci hamile kadına ulaşıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmayla 112 ekipleri, paletli kar ambulansı ile birlikte uzun uğraşlar sonucu ulaştığı köyden aldığı hamile kadının sancıları tutunca ambulans içerisinde doğurtmak zorunda kaldı. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

112 ekiplerinin dönüş yoluna girdiği sırada aynı köyde 9 aylık hamile bir kadın vakasının daha olduğu bilgisi geldi. 112 ekibi geri dönüş yaparak bu kez ikinci hamile kadını da aldı. Köyden alınan hamile kadının, sağ salim Kadın Doğum Hastanesine yetiştirildiği belirtildi.  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir