• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Batman 112 KKM telefonla hayat kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman 112 Komuta Kontrol Merkezi’ni arayan hasta Behiye Tunç’un yakını, annesinin yabancı cisim yutması üzerine acil yardım ambulansı talep etti. Çağrıyı karşılayan veren Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Fadime Yardımcı Kurt, vatandaşı önce sakinleştirip kontrolü sağladı ve en yakın ekibi hemen vaka çıkışına yönlendirdi. Daha sonra arayan hasta yakınının Heimlich manevrasıyla ilgili yönlendirilip, yabancı cismin çıkarılması sağlandı.

Ardından görevlendirilen ambulans 2 buçuk dakika gibi hızlı bir sürede vakaya ulaşıp hastayı devralarak, kadın kısa süreliğine gözlem altına alındı.

Görevini başarıyla yapan Acil Tıp Teknisyeni Fadime Yardımcı Kurt, İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi tarafından makamda ağırlanıp kendisine plaket takdim edildi.

Olayın vuku bulduğu eve İl Sağlık Müdürü Bodakçi,112 Başhekimi Dr. Ümit Acar, Eğitim Doktoru Fırat Burkaş ve Eğitmen Paramedik Ayşe Ateş tarafından ziyaret edildi.

Ev ziyaretine giden ekip tarafından ev hanesinin tüm fertlerine heimlich manevrasını (hastanın arkasına geçilir hastanın boyuna göre diz çökülür veya ayakta durulur. Bir el yumruk haline getirilip başparmak tarafı ile mide boşluğunun olduğu yere yerleştirilir. Diğer el ile yumruk yapılmış olan el tutulur ve 5 kez içeri ve yukarı doğru bastırılır. Vuruşlara 5’erli seriler halinde yabancı cisim çıkana kadar devam edilir) tekrardan anlatıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir