• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Kar ve Soğuk Havalar Geri Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi gününden itibaren yurdun iç ve doğu kesiminde başlayacak kar yağışı, salı gününden itibaren yurdun büyük bölümünde etkili olacak. İstanbul'da perşembe gününe kadar kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da sıcaklık gece 0, gündüz 3-4 dereceye kadar düşecek.

Önümüzdeki hafta bölgelerdeki hava durumu şöyle olacak:
15 Şubat Pazar: İç Anadolu Bölgesi kar yağışlı, Trakya, Marmara ile Güneydoğu yağmurlu, diğer bölgeler parçalı bulutlu olacak.

16 Şubat Pazartesi: Güney Ege kıyıları açık, diğer bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu ve İç Anadolu'da kar, diğer bölgelerde yağmur şeklinde olacak.

17-18-18 Şubat Salı-Çarşamba-Perşembe: Ege ve Akdeniz çok bulutlu, Güneydoğu Anadoluyağmurlu geçecek. Diğer tüm bölgeler kar yağışlı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede, havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar değişik yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 17, Erzurum'da 16, Erzincan ve Bitlis'te 7, Muş ve Hakkari'de 5, Van'da 4, Iğdır'da 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Van'da 4, Hakkari ve Muş'ta 3, Bitlis'te sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle araçların, ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda ise yer yer boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Karla mücadele ekipleri de kent merkezlerinde biriken karları kamyonlarla şehir dışına çıkarıyor.

Bitlis'te kar kalınlığı 132 santimetre

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 132, Ağrı'da 50, Muş'ta 28, Hakkari'de 23, Erzurum'da 22, Kars'ta 20, Ardahan'da 17, Kop Dağı'nda 51 santimetreye ulaşırken, Palandöken Kayak Merkezi'nde 105, Konaklı Kayak Merkezi'nde 112, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 105, Ergan Kayak Merkezi'nde 75 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir