• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Gaziantep`te `Helal Kazanç` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) Gaziantep Şubesi Gençlik Komisyonu tarafından, İlahiyatçı-Yazar Mehmet Talu Hoca'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Helal Kazanç' konulu program düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen konferans Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, helal kazancın önemini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından,  İlahiyatçı-Yazar Mehmet Talu Hoca`nın günün anlam ve önemine dair konuşması ile devam etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Talu Hoca, Ahirette Müslüman`a neden çok kazanmadın diye değil, nereden ve nasıl kazandın diye hesap sorulacağını ifade etti.

“Helal kazanıp, helal yollara harcamak Müslümanlara farzdır”

Talu Hoca konuşmasında, Helal kazanç kulluğumuzun makbul olmasının şartıdır. Helal kazanıp, helal yollara harcamak, Müslümanlara farzdır. Ahirette Müslüman`a neden çok kazanmadın diye değil, nereden ve nasıl kazandın diye hesap sorulacak. Kıyamet gününde, şu beş şeyin hesabı sorulmadıkça, hiçbir insan Allah (c.c) huzurundan ayrılamayacaktır, kıpırdayamayacaktır. Ömrünü nerede tüketti, gençliğini nerede yıprattı, malını nereden kazandığı, malını nereye harcadığı, bildiği, öğrendiği konularda ne gibi işler yaptığı. Görüldüğü üzere sorulan soruların üçüncüsü ve dördüncüsü de maldır. O malı nereden ve nasıl kazandın denilerek hesaba çekilecektir.”ifadelerini kullandı.

“Genç kardeşlerimiz Allah`a itaat ederek gençliklerini helal bir şekilde sürdürmelidir”

Gençliğin Allah c.c itaat ederek ve helal bir şekilde geçirilmesi gerektiğini ifade eden Talu Hoca, “Bakın Allah (cc) ilk önce ömrünü nerede tükettiğini soruyor. Ardından gençliğini nerede tükettiğini, mutlaka gençliğimizi Allah`a itaat ederek ve helal bir şekilde geçirmeliyiz. Daha gençsin, gençliğini yaşa, gençliğini yaşa derken nefis ve şeytana uyarak yaşa deniliyor. Bu tür telkinlere aldırmamalıyız. Çünkü bunlar çok kötü tavsiyelerdir. Gençlerimiz bu tavsiyeye uymamalıdır. Bütün genç kardeşlerimiz Allah`a  itaat ederek gençliklerini helal bir şekilde sürdürmelidir. Bu şekilde hem dünyamızı, hem ahretimizi kurtarırız. Gençliğini Allah`a itaat ederek geçiren bir genç, ahrette arşın gölgesinden faydalanacaktır. Allah (cc) neyi helal, neyi haram kılmışsa o çerçevede yaşamalıyız.”dedi.

“Helal kazanmak var iken, gayri meşru yollara başvurmaya gerek yok”

Talu Hoca konuşmasının son bölümünde,  “Görüldüğü üzere sorulan soruların üçüncüsü ve dördüncüsü de maldır. Kimse para benim paramdır deyip kazandığı rızkını haram yollarda harcayamaz. Kazandığı para kendisin parasıdır diye faiz yolda kullanamaz. Dolayısıyla Helal kazanmak var iken gayri meşru yollara başvurmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.  

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir