• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Erciş İhya-Der, Şubat şehitlerini yad etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Erciş ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Erciş İhya-Deri`n düzenlediği seminere konuşmacı olarak, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Araştırmacı- yazar Mehmet Göktaş katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Göktaş şunları söyledi:

 “Müslümanlar büyük cemaatler halinde yaşarlarsa ve cemaatin âlimleri, Seydaları, şuraları ve araştırmacıları olursa, Allah`ın izniyle kolay kolay hata yapmazlar. Cihadın ve şehadetin neresi olduğunu gösterirler ve Müslümanlar da mallarının ve canlarının Allaha ulaştığını bilecekler.

Ve biz sizler de şunları söylüyoruz, gelin âlimlerle beraber olun, büyük cemaatlerle olun. Gittiğimiz yolun Allah yolu olduğundan emin olmamız için işin içinde ulemanın ve istişarenin olması gerekir.

“Uğruna şehit verilmeyen bir dava yaşamaz”

Uğruna şehit verilmeyen bir dava yaşamaz Allah bir memleketten şehit almıyorsa, orası tabiri caiz ise, Allah ticaret ilişkisini kesmiştir. Şehadeti unutmak Allah`ı da unutmaktır. Bir memlekette şehit varsa, benzetme olmasın, Allah oraya Pazar kurmuştur ve o kulları ile güzelce alış veriş yapıyor. Ne mutlu ki o kullara. Ve eğer İslam gelecek ise, Allah`ın dini uğruna bedeller ödene ödene hâkim olacaktır.”

Program şehadetle ilgili seslendirilen ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir