• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Özdemir, `İslam`a binlerce başımız feda olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce Özürlüğü ve İnanç Platformu tarafından İslam`ın şiarlarından olan çarşafa hakaret edilmesi olayının kınandığı basın açıklamasına katılan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Müslümanlara ve değerlerine yapılan hakaretlere karşı dünya kamuoyu ve basınının sesiz kalmasına tepki gösterdi.

“Bizler her zaman kendi inançlarımıza, değerlerimize sahip çıkacağız”

Batman'da Müslüman Kürt kadınının sesini dinlediklerini ve kendilerinin de o sese destek oldukların ifade eden Özdemir, “Diyarbakır'da özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin, Müslümanın tesettürüne dil uzatmak gibi bir hareketin içinde olmuştur, bunu  protesto etmek adına buradayız. Batman halkı da her zaman bu konuda duyarlılığını gösteriyor. Söz konusu Müslüman olunca, maalesef bir kesimin sesi kısılıyor. Bizler her zaman kendi inançlarımıza, değerlerimize sahip çıkacağız. Bu inanç ve değerlerimize dil uzatanlara karşı da demokratik hakkımızı kullanacağız. Bu hakkı kullanan Müslüman kardeşlerimizi de, İslam'a sahip çıkma adına yapılan bu tür basın açıklamalarını her zaman destekliyoruz.” dedi.

“Ölen Müslüman ise herkes görmemezlikten geliyor”

Müslümanlara ve değerlerine yapılan hakaretlere karşı dünyanın kamuoyu ve basınının sesiz kalmasına da tepki gösteren Özdemir, “Maalesef dünyada Müslümana bir şey olduğunda kimsenin sesi çıkmaz. Eğer ölen Müslüman ise herkes görmezlikten geliyor. Türkiye'deki, dünyadaki ve Avrupa'daki iki yüzlü Batı da hiçbir zaman bunu manşetine çekmez ve haber konusu yapmaz. Ama söz konusu gayrimüslim ise, bunu bir şekilde İslam'la örtüştürmek, İslam'a dil uzatmak adına, her türlü süreci kullanıyorlar. Biz bunları kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Biz Müslümanın şiarı inancı ve değerleri uğruna binlerce başımız olsa, bu yola feda olsun. Bizler de bu kardeşlerimizden Allah razı olsun diyoruz ve İslam'a dil uzatanlara karşı bu tür basın açıklamalarının çoğalmasını, bütün Türkiye ve İslam aleminde de bu gür sedanın daha fazla yayılmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(M. Fatih Akgül – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir