• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe kaymakamlığından yetim çocuklara tablet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe kaymakamlığı tarafından bir  alış veriş merkezinde düzenlenen kahvaltılı programda Samimi-Yet projesi çerçevesinde teşekkür ve takdir belgesi alan 50 öğrenciye tablet bilgisayar, annelerine de çiçek verildi.

Düzenlenen programa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, öğrenciler ve anneleri  katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mardin Valisi Taşkesen,  “Böyle bir günde sizlerle olmaktan mutluluk duydum.  Bizleri yalnız bırakmadığınız için ve projeye katkı sunduğunuz için, bize böyle hayırlı işlere vesile kıldığı  için sizlere şükranlarımızı sunuyorum. İlk geldiğimde Kaymakamların buna benzer hamiyet adı altında faaliyet yaptıklarını gördüm.  Biz istedik ki sadece Kızıltepe değil, bütün Mardin’de yakınlarını kaybetmiş, büyüklerini kaybetmiş çocuklarımıza ulaşalım, onların dertlerini dinleyelim, gerekirse babası gerekirse de annesi olalım dedik ve bütün Mardin’e bunu yaydık. Ama en çok faaliyet gösteren ilçemiz Kızıltepe olduğunu düşünüyorum. Artuklu’da da güzel faaliyetler var. Karne, Ramazan ve Kurban vesilesiyle bir araya geliyoruz. En sevgili olan annelerdir, en çok evlatları için yanan çırpınan annelerdir. Çocuklar  da bunu bilsinler, yani hiç unutmasınlar, en sevgililer sevgilisi Peygamberimiz, ama ondan sonra da tabi annelerimiz geliyor. Ben inanıyorum ki çocuklarımız bu tablet konusunda olsun, başka konularda olsun annelerini hiç üzemeyeceklerini ümit ediyorum. Bu tabletlerle uğraşırken annelerini babalarını üzmemelerini onların uyarılarına kulak kabartmalarını, özellikle hasseten istirham ediyorum.  Sizleri Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise konuşmasında,“Projenin içeriğinde eşini kaybetmiş anneler, kadınlar ve 0 – 18 yaşındaki çocuklar var. Projedeki amacımız sosyal devlet ilkesini uygulama alanını genişletmek, yalnızlık hissini azaltmak, sosyokültürel faaliyetlere katılımı sağlamak, sosyoekonomik destek sağlamak ve çocukların eğitimine destek olmaktır. Tabi proje maliyetimiz çok düşük. Bu projenin en güzel yanı da, hayırseverlerimizle birlikte bu projeleri gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Programda Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de yaptığı konuşmada, “Sizlerle beraber olmak bize mutluluk ve gurur veriyor. Devletin sizin yanınızda olması, bizleri de rahatlatıyor. Çocuklarımızın başarıları bizleri gelecek adına daha da ümitlendiriyor.  Bu ödülleri güzel düşünmüş Kaymakam Bey, ama bizim bütün annelerin bir ortak acısı var. Gençlerimiz bu tabletlerle haşir neşir olup ta derslerini unutmasınlar, onun için anneler adına gençlerden söz almak istiyorum.” sözlerine yer verdi.

Konuşmalardan sonra tablet bilgisayarlar Vali Taşkesen, Kaymakam Ermiş ve Milletvekili Şahkulubey tarafından öğrencilere verildi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir